Den er god nok: Første Google-mobil lanceres på tirsdag

Teleselskabet T-Mobile bekræfter, at den første telefon med Android, Googles nye operativsystem til mobile enheder, lanceres i næste uge. Dream-telefonen fra HTC kommer dog først til salg i oktober i USA.

Rygterne om snarlig lancering har svirret længe, men nu skulle det være helt sikkert. Den første mobiltelefon med Googles nye Android-platform vil blive præsenteret på tirsdag af den amerikanske gren af teleselskabet T-Mobile. Det bekræfter selskabet i en invitation til pressen.

Som ventet er det mobilproducenten HTC's nye smartphone Dream, som lægger hardware til den open source-mobilplatform, der udvikles af Google og Open Handset Alliance, en sammenslutning af en række store it-firmaer, som arbejder for åbne standarder for mobile enheder.

HTC forventer selv et salg af Dream-telefonen på 600.000-700.000 styk inden årets udgang, mens amerikanske analytikere ikke regner med mere end en halv million, skriver finansavisen Wall Street Journal.

Google selv forventer, at Android-platformen også vil blive brugt på hundredvis af nye mobilmodeller fra flere forskellige producenter.

Da Apple åbnede sin handelsplads for applikationer til iPhone-telefonen, App Store, opstod der et levende og for nogle udviklere givtigt miljø omkring iPhone-platformen.

Den opskrift har Google kopieret og er klar med Google Market, der skal være omdrejningspunktet for applikationer til Android. For at skubbe gang i udviklingen søsatte Google sidste år en konkurrence for Android-applikationer med en præmiepulje på 50 millioner kroner, hvor vinderne netop er kåret (se eksternt link herunder).

Apples App Store har været en stor succes med millioner af downloads, men samtidigt har Apple været under kritik for at styre udbuddet af applikationer med for hård hånd. App Store er det eneste sted, det er tilladt at downloade applikationer til en iPhone, og Apple har i nogle tilfælde fjernet applikationer eller afvist at godkende dem.

Det har gjort nogle udviklere vrede, da afvisningerne bliver set som en beskyttelse af Apples egne tjenester. Den utilfredshed kan give Android-platformen en god start, vurderer den amerikanske udgave af PC World.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Mikkel Kirkgaard Nielsen

Fra http://code.google.com/android/kb/security.html#directfix: "Android is a mobile platform that will be released as open source and available for free use by anybody."

Så venner; Alt burde være muligt for den der vil køre det på en kapabel linux understøttet platform.

Nednestående tyder dog ikke på at det lige helt er virkeligheden endnu, nogle der ved mere om hvor meget source der faktisk er released? Fra http://code.google.com/android/kb/licensingandoss.html#timeline: "...at this point, we have been concentrating on shipping an SDK..."

Her er også en grundig gennemgang af hvorfor det binære SDK release (ihvertfald det fra sidste år) ikke kan komme til at køre på OpenMokos Neo1973 hardware (ARM5 vs ARM4 instruktioner) Ja, det er ret interessant fordi jeg har en liggende :) http://benno.id.au/blog/2007/11/21/android-neo1973

God vind.

Mikkel,

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere