Den britiske regering hyrede firma til AI-analyse af borgernes tweets

4 kommentarer.  Hop til debatten
Den britiske regering hyrede firma til AI-analyse af borgernes tweets
Illustration: Jakub Jirsak/Bigstock.
Det vækker bekymring hos borgerrettighedsorganisationen Big Brother Watch, at den britiske regering vil bruge kunstig intelligens til at overvåge sociale medier.
13. august 2020 kl. 08:59
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den britiske regering hyrede i juli firmaede Fakulty, som hjalp leave-kampagnen under brexit-afstemningen. Nu kan The Guardian afslører, at Fakulty´s ved hjælp af kunstig intelligens skulle analyserer britiske borgeres opslag på sociale medier.

Firmaets opgave bestod i at danne sig et overblik over og forstå »offentlighedens opfattelse og emner der bekymrer regeringen i forbindelse med corona-krisen«. Det vækker bekymring hos borger rettigheds organisationen Big Brother Watch.

»Det her er effektiv, politisk masseovervågning drevet af AI, og det bliver gjort på en meget hemmelighedsfuld måde. Det ser ud til at denne overvågning har stået på i tre måneder, og at kunstig intelligens har været brugt i den tid. Vi ved ikke hvad virkningen er,« siger Silkie Carlo fra Big Brother Watch.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
13. august 2020 kl. 20:32

Kom ind i kampen og kæmp for din og kommende generationers frihed, og ejerskab over egen krop og data <a href="https://www.facebook.com/groups/966064880407608">https://www.facebook.c…;

Ironien er stærk i dette indlæg.

3
13. august 2020 kl. 14:29

Danmark er ikke meget bedre. Man har aktivt brudt menneskrettighederne ved at profilere folk ud fra etnisitet, ledighed, og man logger folks digitale færden i flere år.

Man bruger AI systemer som via +800 databaser samkøres i jagten på sociale bedragere, iøvrigt en metod som i Holland i 2019 ved domstolene blev erklæret for værende i strid med menneskrettighederne ( så det er nok det samme i DK ) osv osv osv. Man tvinger bankerne til at holde mere øje med hvordan borgerne bruger deres penge, hvem de sender dem til osv. og hvis man nægter at give banken de informationer de beder om fyrser man folks bank konti og nem konti.. med andre ord så kan man ikke få løn = mad/vand/bolig osv. hvis ikke man afgiver den fornødne data. Det er ikke engang nok at have været kunde i +35 år og har mødt personligt op købt hus/bil osv.. man skal bare levere de data de vil have FOR ELLERS .... sådan er hele vores samfund jo bygget op idag... påtvungen afgivelse af data og krænkelse af privatliv og frihed fra vugge-grav. Staten er simplethen bange for folket.

Tænk engang.. Intet barn født idag oplevet på noget tidspunkt idag reelt Frihed. Fra de fødes til de Dør er vi alle masse overvåget og registeres i hoved og røv. Reelt set har vi alle en hel hær af stasi agenter som følges os hele livet og et helt kontor som automatisk snuser rundt i de indsamlede data.. Ikke fordi du har gjort noget kriminelt, men fordi du kunne finde på det... Derfor skal du være under livs lang digital masse overvågning.. Det er skud da sygt.

Kom ind i kampen og kæmp for din og kommende generationers frihed, og ejerskab over egen krop og datahttps://www.facebook.com/groups/966064880407608

2
13. august 2020 kl. 14:23

Der er altså en regering der begynder at være liiiiige kreative nok...

Årh, det er vist en udvikling, som har været igang i det stykke tid: F.eks. havde Theresa May sin egen lille "krig mod konventionerne", dengang hun var almindelig minister, sikkert fordi at de havde det med på allermest irriternede vis at stille sig i vejen for flere af hendes "smarte" ideer.

Men det har vist for alvor taget fart her på det sidste.

1
13. august 2020 kl. 11:25

først denne historie, i går en historie om at politiet i South Wales har brudt menneskerettighederne og er ret ligeglade med at en appel domstol til højesteret har sagt dem i mod samt at der ikke blev foretaget en risikovurdering for, hvilke konsekvenser det kan have for borgerne da de lavede deres Corona app. Der er altså en regering der begynder at være liiiiige kreative nok...