Den anonyme søgemaskine DuckDuckGo vokser og får næring af Snowden og Apple

DuckDuckGo er vokset eksponentielt til nu at krydse 10 millioner søgninger pr. dag ved at reklamere for total privatliv.

Det skriver Ars Technia

Deres 10 millioner søgninger pr. dag blegner i sammenligning med Googles 4,3 milliarder. Men den privatlivsorienterede søgemaskine DuckDuckGo har oplevet eksponentiel vækst i trafikken siden deres opstart i 2010.

Firmaet bag har overskueliggjort deres succes i et diagram, hvor de påviser, hvordan mediemæssige og politiske begivenheder har haft stor indflydelse. Deres projekt begyndte at tage fart i starten af 2012, da der var medieopmærksomhed på Googles opbevaring af personlige oplysninger.

Læs også: Er du forberedt? Nu træder Googles nye privatlivsbetingelser i kraft

DuckDuckGo kan ligeledes demonstrere, at de oplevede kraftig vækst efter Snowdens afsløringer om masseovervågning i juni 2013. Den udvikling har fået endnu mere fart, da Apple det efterfølgende år valgte at integrere DuckDuckGo som et alternativ til Google-søgning i deres medfølgende browser Safari. Mozilla valgte efterfølgende at gøre det samme til deres browser Firefox. På det år, der er gået siden dengang, har de fordoblet trafikken.

Læs også: It-giganter fokuserer på privacy

DuckDuckGo virker ved både at have sin egen web crawler og anvende data fra de andre søgemaskiner såsom Yahoo, Bing og Blekko, men ikke Google. Firmaet hævder, at de ikke logger brugeres IP-adresser, anvender HTTPS-kryptering og ingen cookies.

DuckDuckGo har 21 ansatte og er finansieret gennem reklameindtægter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Markus Hornum-Stenz

...må konstaterer at jeg dagligt gentager en DDG-søgning på Google

  1. DDG har et stykke vej at gå endnu før deres søgninger har samme kvalitet - jeg oplever ikke samme "serviceniveau", selvom det er svært at dokumentere

  2. Det vil vise sig om deres noget sparsomme forretningsmodel - og det forhold at de ikke ville gemme data, som kan erhverves af skumle typer ved et opkøb - kan bære, at de gør noget seriøst ved kvaliteten

  • 5
  • 0
Benny Lyne Amorsen

Jeg har samme oplevelse. Det er tit at jeg er nødt til at søge en gang til på Google. Især er det trælst at søgninger pakket ind i anførselstegn ikke virker på samme måde som Google.

Det er særligt slemt for søgninger på dansk. Hvis region er sat rigtigt, så går det nogle gange godt, men uden region går det ikke.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere