Den amerikanske regering har brugt piratkopieret software

Den amerikanske regering skal betale 274 millioner kroner til softwareleverandør, efter at virksomheden sagsøgte regeringen for ulovligt at kopiere deres licenserede software på flere enheder og servere, end de havde betalt for.

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, har tidligere slået fast, at digital pirateri er det samme som tyveri, og den amerikanske regering har tilmed kørt en kampagne mod krænkelser af intellektuel ophavsret.

Men en netop afsluttet sag afslører, at Joe Biden og hans administration selv har haft problemer med at holde sig fra ulovligt at kopiere software. I hvert fald har den amerikanske regering valgt at indgå forlig med en softwareleverandør på 50 millioner dollars, svarende til over 274 millioner kroner, skriver TorrentFreak.

I 2004 landede softwarevirksomheden Apptricity en kontrakt med det amerikanske militær på at levere ERP-systemer, som kunne hjælpe til at holde styr på tropper og materiel. Aftalen lød dengang på, at softwaren måtte anvendes på fem servere og 150 såkaldte stand-alone enheder.

I 2009 fandt Apptricity dog ud af, at softwaren var i brug i langt større udstrækning, end den oprindelige aftale havde specificeret. Det amerikanske militær gjorde således brug af tusindvis af ulovlige kopier af Apptricitys software.

Virksomheden udregnede det samlede tab af indtjening til at være på 224 millioner dollars, svarende til over halvanden milliard danske kroner, som var det beløb, det oprindelige søgsmål lød på.

Den amerikanske regering har endnu ikke udsendt en officiel udtalelse om sagen, men Apptricity melder ud, at samarbejdet mellem de to ikke bare forventes at fortsætte, men vil vokse eksponentielt i fremtiden, skriver TorrentFreak.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Pedersen

Værsgo, en stor tyktflydende dosis af egen medicin. Jeg håber at der komme flere af disse sager mod deres regering, så kan det være at de også selv kan se det stupide i at RIAA og MPAA render rundt og uddeler mega bøder.

 • 2
 • 2
#2 Peter Müller

Den amerikanske regering har endnu ikke udsendt en officiel udtalelse om sagen, men Apptricity melder ud, at samarbejdet mellem de to ikke bare forventes at fortsætte, men vil vokse eksponentielt i fremtiden, skriver TorrentFreak.

Det lyder... dyrt. Så meget kan det amerikanske militær vel næppe skalere op i tropper og materiel.

 • 0
 • 0
#4 s_ mejlhede

sikkerhed, ingen adgange til vores server, da vi har meget person følsomme data og vigtige data som omhandler national sikkerhed, så der for kan vi ikke oplyse om hvad software vi har brugt. Hvorfor brugte de ikke den :-)

Foruden det mener jeg militære isenkram er undtaget for patent lovgivning, men det er en helt andet snak. Det bunder hvis i at det er svært at få en patent sag igennem, mod en man føre krig i mod :-)

 • 0
 • 0
#6 Andreas Bach Aaen

Nej militært isenkram er ikke undtaget patenter. der findes såkaldte sorte patenter. det er patenter der ikke offentliggøres, da fjenden ville kunne bruge den gode ide. Andre producenter indenfor din alliance må således heller ikke benytte samme gode ide uden licensbetaling. De har selvsagt ingen ide om på forhånd hvad der rammer dem - men det er vel et grundvilkår indenfor militæret.....

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere