Den amerikanske regering har brugt piratkopieret software

28. november 2013 kl. 12:038
Den amerikanske regering skal betale 274 millioner kroner til softwareleverandør, efter at virksomheden sagsøgte regeringen for ulovligt at kopiere deres licenserede software på flere enheder og servere, end de havde betalt for.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, har tidligere slået fast, at digital pirateri er det samme som tyveri, og den amerikanske regering har tilmed kørt en kampagne mod krænkelser af intellektuel ophavsret.

Men en netop afsluttet sag afslører, at Joe Biden og hans administration selv har haft problemer med at holde sig fra ulovligt at kopiere software. I hvert fald har den amerikanske regering valgt at indgå forlig med en softwareleverandør på 50 millioner dollars, svarende til over 274 millioner kroner, skriver TorrentFreak.

I 2004 landede softwarevirksomheden Apptricity en kontrakt med det amerikanske militær på at levere ERP-systemer, som kunne hjælpe til at holde styr på tropper og materiel. Aftalen lød dengang på, at softwaren måtte anvendes på fem servere og 150 såkaldte stand-alone enheder.

I 2009 fandt Apptricity dog ud af, at softwaren var i brug i langt større udstrækning, end den oprindelige aftale havde specificeret. Det amerikanske militær gjorde således brug af tusindvis af ulovlige kopier af Apptricitys software.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden udregnede det samlede tab af indtjening til at være på 224 millioner dollars, svarende til over halvanden milliard danske kroner, som var det beløb, det oprindelige søgsmål lød på.

Den amerikanske regering har endnu ikke udsendt en officiel udtalelse om sagen, men Apptricity melder ud, at samarbejdet mellem de to ikke bare forventes at fortsætte, men vil vokse eksponentielt i fremtiden, skriver TorrentFreak.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
29. november 2013 kl. 13:23

Jeg vil nu også vælge at Kalde dette mangle på License styring frem for a bruge Orderet Pirat kopiring...

Men ja Piratkopiring skaber bedre overskrifter end license rod

6
29. november 2013 kl. 00:12

Nej militært isenkram er ikke undtaget patenter. der findes såkaldte sorte patenter. det er patenter der ikke offentliggøres, da fjenden ville kunne bruge den gode ide. Andre producenter indenfor din alliance må således heller ikke benytte samme gode ide uden licensbetaling. De har selvsagt ingen ide om på forhånd hvad der rammer dem - men det er vel et grundvilkår indenfor militæret.....

5
28. november 2013 kl. 19:14

Det måtte vel være en logisk følge...

4
28. november 2013 kl. 17:04

sikkerhed, ingen adgange til vores server, da vi har meget person følsomme data og vigtige data som omhandler national sikkerhed, så der for kan vi ikke oplyse om hvad software vi har brugt. Hvorfor brugte de ikke den :-)

Foruden det mener jeg militære isenkram er undtaget for patent lovgivning, men det er en helt andet snak. Det bunder hvis i at det er svært at få en patent sag igennem, mod en man føre krig i mod :-)

2
28. november 2013 kl. 12:22

Den amerikanske regering har endnu ikke udsendt en officiel udtalelse om sagen, men Apptricity melder ud, at samarbejdet mellem de to ikke bare forventes at fortsætte, men vil vokse eksponentielt i fremtiden, skriver TorrentFreak.

Det lyder... dyrt. Så meget kan det amerikanske militær vel næppe skalere op i tropper og materiel.

3
28. november 2013 kl. 13:25

De forventer at i løbet af ganske få år vil kunden skylde dem mere end det samlede BNP. Så kommer retssag nr. 2!

Hvis jeg var kunden, havde jeg taget den udtalelse som en trussel.

1
28. november 2013 kl. 12:11

Værsgo, en stor tyktflydende dosis af egen medicin. Jeg håber at der komme flere af disse sager mod deres regering, så kan det være at de også selv kan se det stupide i at RIAA og MPAA render rundt og uddeler mega bøder.