DEN AMERIKANSKE FLÅDE DROPPER CAPS LOCK

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
En serverbesparelse på 15 millioner dollars - og et mindre anmassende udtryk. USA’s flåde træder ind i det 21. århundrede med et farvel til versaler i interne beskeder.

SYNES DU DET HER ER IRRITERENDE OG SVÆRT AT LÆSE?

Så er du ikke den eneste. Alligevel er den amerikanske flåde først for nyligt gået væk fra at skrive alle interne beskeder med versaler. Det skriver Wall Street Journal.

Militæret i USA har alle dage været glade for traditioner, og måske bærer det en del af skylden for, at versal-traditionen, der stammer tilbage fra det 19. århundrede, har overlevet helt til i dag.

For de fleste unge sømænd, eller bare for folk, der er vant til at færdes på nettet, betyder caps lock, at man RÅBER. Og selvom tonen måske kan være hård i flåden, var det tilsyneladende ikke det signal, man ville sende.

Derfor udgik denne besked fra den amerikanske flådes cyberkommando:

»AUTHORIZED TO USE STANDARD, MIXED-CASE CHARACTERS IN THE BODY OF NAVY ORGANIZATIONAL MESSAGES.«

Oversat betyder det, at man godt må blande store og små bogstaver i de organisatoriske beskeder. Altså ligesom man gør alle andre steder, hvor det latinske alfabet benyttes.

Flåden kunne først foretage skiftet efter også at have skiftes alle de gamle maskiner ud. De kunne nemlig kun forstå versal-skrift.

Skiftet har også den fordel, at det nye system kræver færre servere, og koster i omegnen af 15 millioner dollars mindre at drive om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Erik Cederstrand

Skiftet har også den fordel, at det nye system kræver færre servere

Ja, de små bogstaver fylder jo ikke så meget. Hvis man tilmed gemmer dem i en meget lille font-størrelse, så er der endnu mere at hente.

  • 0
  • 0
Olav M.j. Christiansen Blogger

Ja, de små bogstaver fylder jo ikke så meget. Hvis man tilmed gemmer dem i en meget lille font-størrelse, så er der endnu mere at hente.

Meget morsomt. Men faktisk fyldte det formodentlig mindre rent pladsmæssigt førhen. Antageligt brugte man tidligere det gamle tegnsæt Baudot som er baseret på kun fem bits (mere korrekt betegnet ITA2). Men serverne har nok været noget gammelt stads, som trængte til udskiftning.

  • 0
  • 0
Brian Hansen

Det må være important stuff når det kommer fra selveste CYBERKOMMANDOEN! Jeg elsker de titler der, forestiller mig allerede Arnold sparke en dør ind og sige "RELAX! Don't panic, I'm from the Internet!"

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere