Delvist nedbrud på Visa-switch betød 5,2 millioner afviste transaktioner i Europa

Illustration: style-photographs/Bigstock
Visas nedbrud i starten af måneden, som påvirkede transaktioner på Visakort i hele Europa, skyldtes et delvist nedbrud af en switch, som forhindrede backup-systemet i at tage over. Det førte til 5,2 millioner afviste transaktioner.

Da Visas drift i Europa i starten af måneden blev forstyrret, var det fordi en af Visas såkaldte kerneswitches led et delvist nedbrud, som forhindrede backup-switchen i at tage over, skriver Visa Europa-topchef Charlotte Hogg i et svar til den britiske finanskomite Treasury Select Committee.

Det betød, at 5,2 millioner transaktioner på Visakort i Europa blev afvist.

Backup tog ikke over

Transaktioner på Visakort går gennem Visas kerneswitches. Virksomheden har to redundante datacentre i Europa, som hver har to kerneswitches: en primær og en backup. Hvert datacenter har kapacitet til at håndtere 100 procent af alle Visas transaktioner i Europa.

Det var den primære switch i det primære datacenter som led en delvis driftsfejl, der forhindrede backupswitchen i at overtage driften.

Samtidig fortsatte det primære driftscenter med at forsøge at synkronisere transaktioner med det sekundære driftscenter. Det betød en ophobning af beskeder på det sekundære driftscenter, som reducerede Visas evne til at håndtere transaktioner.

Delvis drift

Ifølge Charlotte Hogg, var der på intet tidspunkt fuldstændigt nedbrud på Visa-netværket. I de to værste perioder fredag 1. juni fra 15.05 - 15.15 og 17.40 - 18.30 blev 35 procent af alle britiske transaktioner på visakort afvist.

Hogg skriver ikke noget om afvisningsraten i resten af Europa, men Nets noterede, at danske Visakort også var påvirket af nedbruddet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere