Deltag i syvende del af Version2's julekonkurrence

Tag en tur tilbage i tiden med Version2 og vind flotte julegaver.

I mandagens julekonkurrence blev Torben Mogensen den ubestridte vinder, og der er julegave på vej til ham.

Juleaften er på trapperne, og til alle jer, som endnu ikke har klaret julegaverne er der hjælp at hente.

Denne gang skal vi vide, hvilken computer der er tale om på billedet. Hvad skildpadden i forgrunden er, og meget gerne hvilket dansk programmeringssprog computeren kører på.

Det eneste, man behøver for at deltage, er, at være logget ind som bruger og skrive sin kommentar under billedet. Det bedste og mest præcise bud vil blive præmieret.

Julekonkurrencen er udarbejdet i samarbejde med Lars H. Knudsen.

Du kan vinde julegaver fra Plantronics, Imation og Kingston. Se julegaverne her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Torben Mogensen Blogger

Når der nu er tale om et dansk programmeringssprog, kan det ikke være LOGO (som ellers er et udmærket forslag), men må være "Myresnak", som blev udviklet på Danmarks Lærerhøjskole (det nuværende Pædagogiske Universitet).

Maskinen er nok en RC Piccolo, en Z80-baseret maskine fra Regnecentralen.

Skildpadden laver ganske rigtigt "turtle graphics" og er nok oprindeligt lavet til brug med LOGO.

 • 0
 • 0
#6 Lasse Nielsen

Computeren er en Commodore SX-64, en portabel (aka. slæbbar) Commodore 64 med en fem-tommers skærm). http://oldcomputers.net/sx64.html

Hvis den kører et dansk programmeringssprog, så er det jo nok Børge R. Christensens COMAL-80. Det kunne fås som cartridge til Commodore 64 (UniComal 2.0). På SX-64 kan cartridget installeres inde i kassen, så man kan ikke se det.

Skildpadden kan jeg ikke huske navnet på, men vi havde den faktisk i min ungdomsskoles edb-kursus. Meget underholdende. Jeg kan ikke huske om den kunne programmeres i Myresnak, eller om den havde sit eget, lignende, sprog.

/L

 • 0
 • 0
#10 Lasse Nielsen

Den med ledningen taget jeg i mig igen. Modellen på billedet er også styret med infrarødt signal fra kassen på gulvet. Men det er en Valiant Turtle. De startede med at producere dem i 1985, så det passer godt med at jeg så den i 1986 eller 1987.

 • 0
 • 0
#14 Poul-Henning Kamp Blogger

Så vidt jeg ved er både Feurzeig og Papert enige om at det var Papert der fik ideen til LOGO og at Feurzeigs rolle var af mere "hjalp og bar" agtig karakter.

Normalt er det ihvertfald Seymour Papert der angives som LOGO's opfinder.

Computeren i billedet er en Commodore SX64, men læg mærke til at der ikke er noget strømkabel i den :-)

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#15 Deleted User

Men nej, LOGO sproget er ikke dansk, men der blev lavet en dansk version, som hedder ”Skildpaddesnak” (baseret på en oversættelse af Turtletalk sproget), og det var den, der blev brugt til mange pædagogiske eksperimenter med programmering herhjemme. (lide mere på: http://www.sonic.net/~nbs/webturtle/)

Så Turtletalk er nok et rigtigt svar og hverken det eller LOGO er dansk udviklet, men den Commodore SX64, som er vist på billedet kører uden tvivl den danske Skildpaddesnak.

Hilsen Lars

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere