Deloitte: Flertallet af forbrugerne vil blive ramt af DDoS-angreb
I 2017 forventes DDoS-angreb at blive så omfangsrige og hyppige, at en stor del af verdens forbrugere vil blive ramt af nedbrud, viser ny rapport fra revisionsfirmaet Deloitte. I de mest skrøbelige lande vil cyberkriminelle kunne lykkes med at lægge hele internettet ned.
»De store DDOS-angreb er taget voldsomt til i både styrke og frekvens. Så sent som i oktober ramte et verdensomspændende angreb. Det fik bl.a. tjenester som Amazon, Spotify, Netflix og Paypal til at gå i sort,« siger leder af Deloittes cyber-enhed, Kim Schlyter.
Herhjemme kan vi altså se frem til endnu flere nedbrud på eksempelvis telenetværket eller populære internettjenester, men for nogle lande er konsekvenserne endnu større, mener Kim Schlyter:
»I lande med en mere primitiv it-infrastruktur taler vi ikke bare om TV eller telefoni. Her vil de store angreb være tilstrækkelige til at lægge hele internettet ned i en given periode. I det tid vil alle online-systemer og al internet-kommunikation være ude af drift. Det kan potentielt få omfattende og ødelæggende konsekvenser.«
DDoS-angreb - distribueret servicenægtelse - er cyberangreb, der bevidst forsøger at overbelaste internetservere ved at sende millioner af forespørgsler afsted på samme tid.DDoS
Angrebene kan sende virksomheder i knæ, slukke for TV og streamingtjenester og lægge store dele af mobilnetværket øde.
I en ny global rapport fra Deloitte forudsiger cybereksperter, at de store angreb vil ske med blot en måneds mellemrum i 2017:
De helt store angreb sker i dag med en styrke af mere end 1 terabit, dvs. 1000 gigabit, i sekundet. Der er altså tale om ekstremt store datamængder, som simpelthen resulterer i, at serverne bryder sammen, indtil man får stoppet angrebet.
»Det er en let måde for hackerne at forårsage store skader,« lyder det fra Kim Schlyter.
Ifølge Kim Schlyter er der tre grunde til, at angrebene for alvor tager til:
»For det første bliver flere og flere ting koblet på internettet, hvilket giver hackerne øget ammunition. For det andet har hackerne fået bedre software til styre store mængder af kompromitterede enheder, og for det tredje gør de mange hurtige bredbåndsforbindelser i bl.a. Danmark de cyberkriminelle i stand til at sende horder af data på meget kort tid.«
I 2016 oplevede verden to cyber-angreb på over 1000 gigabit per sekund. Rent størrelsesmæssigt er det en fordobling sammenlignet med 2015 og mere end en tredobling siden 2013.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.