Dells Viking klemmer 12 servere ind på 3U i serverskabet

Dells nye Viking-server kombinerer blade-princippet med Intels Xeon 3400-processorer til en kompakt server, der er beregnet til hosting- og cloud computing-miljøer med meget serverkraft på lidt plads.

Ultrakompakt er årets modetendens, når vi taler hosting- og datacentre. Det udspringer af interessen for hostede løsninger og cloud computing, fordi mere serverkraft på lidt plads er mere konkurrencedygtigt for udbyderne.

Nu byder Dell ind med en ny server, hvor op til 12 serverenheder kan klemmes ind på blot 3U i et standardserverrack.

Dell Viking er opbygget efter samme princip som bladeservere, hvor hver server er et kompakt modul med indbygget storage, men hvor alle bladene deler fælles infrastruktur til netværk, køling og strømforsyning.

Ifølge Dell betyder det, at de 12 servere nu kan køles af tre store blæsere i stedet for op til 48 små blæsere, hvis de samme servere havde været individuelle servere af 'pizzaæsketypen'. Det giver ifølge Dell en halvering i strømforbruget til køling.

Viking-serverne er baseret på Intels Xeon 3400-processorer, som ikke er Intels kraftigste modeller, men stadig har teknologier som eksempelvis Turbo Boost, Hyper-Threading og har op til fire kerner.

Dell målretter Viking-serverne mod især hosting-firmaer, men også til virksomheder som vil tilbyde egentlige cloud computing-løsninger. Serverne vil dog også kunne bruges i datacentre, hvor pladsen og strømforsyningen er sparsom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere