Dells Viking klemmer 12 servere ind på 3U i serverskabet

14. september 2010 kl. 12:242
Dells nye Viking-server kombinerer blade-princippet med Intels Xeon 3400-processorer til en kompakt server, der er beregnet til hosting- og cloud computing-miljøer med meget serverkraft på lidt plads.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ultrakompakt er årets modetendens, når vi taler hosting- og datacentre. Det udspringer af interessen for hostede løsninger og cloud computing, fordi mere serverkraft på lidt plads er mere konkurrencedygtigt for udbyderne.

Nu byder Dell ind med en ny server, hvor op til 12 serverenheder kan klemmes ind på blot 3U i et standardserverrack.

Dell Viking er opbygget efter samme princip som bladeservere, hvor hver server er et kompakt modul med indbygget storage, men hvor alle bladene deler fælles infrastruktur til netværk, køling og strømforsyning.

Ifølge Dell betyder det, at de 12 servere nu kan køles af tre store blæsere i stedet for op til 48 små blæsere, hvis de samme servere havde været individuelle servere af 'pizzaæsketypen'. Det giver ifølge Dell en halvering i strømforbruget til køling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Viking-serverne er baseret på Intels Xeon 3400-processorer, som ikke er Intels kraftigste modeller, men stadig har teknologier som eksempelvis Turbo Boost, Hyper-Threading og har op til fire kerner.

Dell målretter Viking-serverne mod især hosting-firmaer, men også til virksomheder som vil tilbyde egentlige cloud computing-løsninger. Serverne vil dog også kunne bruges i datacentre, hvor pladsen og strømforsyningen er sparsom.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
15. september 2010 kl. 11:09

@Flemming: Ja så er det at man spørger sig selv om Dells markedsføringsafdeling mod al forventning er i besiddelse af en så sofistikeret sans for humor...eller det bare er endnu en af tilværelsens absurde tilfældigheder