Dells nye business-bærbare: Se mor, opladning uden ledning!

Dell har lanceret en ny bærbar pc, som kan oplades ved hjælp af induktion. Hermed kapper pc-producenten det sidste kabel til de bærbare computere.

Trådløs strøm er i praksis stadig science fiction, men Dell har nu taget et skridt i retning mod at frigøre den bærbare pc fra endnu et kabel. Pc-producentens nye Latitude Z kan nemlig oplades efter samme princip som en elektrisk tandbørste.

Latitude Z benytter to induktionsspoler bygget ind i en særlig dockingstation og i bunden af kabinettet af pc'en til at overføre strøm fra dockingstationen til batteriet.

I kombination med trådløst netværk, tastatur og mus betyder det, at Latitude Z ikke behøver en fysisk forbindelse til dockingstationen og kan flyttes uden frakobling.

Teknologien med induktion til overførsel af strøm er gammel, men er inden for de seneste år blevet interessant til opladning af elektronik. Flere producenter fremstiller i dag særlige opladere til mobiltelefoner, så man kan oplade sin mobiltelefon ved at lægge den på en induktionsplade.

Den mest udbredte form for induktionsopladning i elektronik kendes formentligt fra elektriske tandbørster, som oplades uden direkte kontakt mellem opladeren og batteriet ved hjælp af en spole og en jernkerne.

Dell har bygget induktionsopladeren ind i dockingstationen, men det er også muligt at oplade Latitude Z på normal vis via en oplader og et stik. Fordelen ved induktionsopladningen er, at Dell vil gøre hele dockingen trådløs.

Det skal få Latitude Z til at skille sig ud som en bærbar i den øvre priskategori til forretningsfolk. Dell hævder dog samtidig, at Latitude Z lige nu er verdens tyndeste bærbare pc med en tykkelse fra 25 til 14,5 millimeter ifølge Dell.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jonas Ertmann Hansen

Men hvor effektiv er denne overførsel? Med tandbørster gør det ikke så meget, at en stor procentdel af energien spildes, fordi det stadig er relativt få Wh der er tale om, men da dockingstationen alligevel skal kables (og sikkert er møgdyr), kan jeg ikke helt se fidusen (udover PR)...

  • 0
  • 0
#3 Chris Bagge

I en tid hvor man forbyder gammeldags glødepærer fordi de bruger for meget strøm, er det totalt uacceptabelt at man begynder at indføre en 'lader' med en virkningsgrad på 70 - 80%! En PC af idag, ikke netbook, bruger typisk 60 W+ når den bruges, og nu skal det overføres med dårlig virkningsgrad.

  • 0
  • 0
#7 Peter Horsbøll Møller

Understøtter den så også trådløs overførsel af skærmsignalet? Ellers er der vist ikke vundet meget her. Jeg vil da gerne slutte en ekstern skærm til min dockingstation og hvis den så skal manuelt tilsluttes computeren er det 2 skridtbaglæns

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere