Dell: Vi rettede i softwaren, så nu kan dit SAN arbejde dobbelt så hurtigt

Ydelsen på Dells Compellent-systemer kan nu blive op til fordoblet med en gratis softwareopdatering. Dell har nemlig nu fået softwaren til at indhente ændringerne i hardware.
Bob Fine, produktchef for Dell Compellent. Foto: Jesper Stein Sandal Illustration: Jesper Stein Sandal

PARIS: En gratis softwareopdatering kan fordoble ydelsen af storagesystemet. Det er i hvert fald, hvad Dell lover med Compellent Storage Center 6.3-softwareopdateringen, som bliver frigivet til januar.

»Vi har set en 100 procents forbedring af ydelsen fra software alene. Det er ret uhørt i branchen,« siger produktchef Bob Fine fra Dells Compellent-division.

Det er dog en forbedring, som skal ses i det rette perspektiv. Dell skiftede nemlig hardwareplatformen i selskabets Compellent-systemer i juni, så de nu bruger Dell-servere, men det er først med den kommende opdatering, at softwaren kommer til at udnytte skiftet.

Dell har dog også set på, hvordan kunderne bruger Compellent-systemerne og forsøgt at forbedre de områder, hvor der er sket ændringer i brugen.

»Vi har set en kraftig stigning i brugen af flash-hukommelse. Der er mange I/O-tunge applikationer, så det var det rette tidspunkt til at se på blandt andet I/O-stakken i koden, men der var mange små ting, vi gjorde for at opnår forbedringen i ydelsen,« siger Bob Fine.

Forbedringen i Compellent-softwaren vil ifølge Dell kunne bruges i eksempelvis Exchange-systemer til at håndtere flere mailbrugere, fordi det forbedrer antallet af skrivninger pr. sekund og mindsker forsinkelserne.

Flere af de store storage-leverandører har de sidste par år lagt større vægt på softwaresiden, og Dell har også ikke tænkt sig at lade de eksisterende kunder være plaget med at få mindre potentiale ud af deres systemer, end den nye software muliggør.

»Hvis du ser på én af vores store konkurrenter, så har de også netop annonceret ny software, men for at udnytte den, så skulle de investere i den nye platform og samtidig købe softwaren på ny. Vi gør den tilgængelig gratis for vores eksisterende kunder,« siger Bob Fine.

Dells Compellent-systemer er SAN-systemer rettet mod store virksomheder. Compellent blev købt af Dell i februar 2011 som led i, at Dell ville være egen storage-leverandør i stedet for som hidtil at have været forhandler af især EMC-systemer til samme markedssegment.

Version2's rejse- og opholdsudgifter i forbindelse med dækningen af Dell Storage Forum 2012 er betalt af Dell.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere