Dell tillader svedeture for serverne ved 45 grader under garantien

Det bryder ikke længere Dells garanti, hvis udstyret i datacenteret må udholde op til 90 timers drift i en temperatur på op til 45 grader.

Det virker måske ikke så aktuelt i den danske sommer, men skulle man have sit datacenter placeret i et varmere klima, så giver Dell nu mulighed for, at man lader temperaturen stige til helt op til 45 grader i serverrummet.

Det skal gøre det muligt for flere datacentre at køre udelukkende på frikøling, hvor man er afhængig af, at temperaturen udenfor er mindst fem grader koldere end den temperatur, man maksimalt vil have i sit datacenter.

Læs også: Optimal it-vejrudsigt: Servere køles bedst med 2 frostgrader

Hidtil har standardbetingelserne i garantien for storageudstyr, servere og netværksudstyr haft en øvre grænse på 35 grader. Den forhøjer Dell nu til 45 grader under Dell Fresh Air Cooling Initiative.

Ifølge Dell vil det udstyr, der er certificeret til Fresh Air Cooling, kunne tåle op til 900 timers drift om året ved 40 grader og op til 90 timer om året ved 45 grader. Så længe temperaturen i datacenteret ikke overstiger 45 grader, vil man altså fortsat være dækket af Dells garanti.

Flere datacentre eksperimenterer med at øge temperaturen. Hvor det tidligere var almindeligt, at man skulle have en ekstra trøje på, hvis man skulle opholde sig blandt serverne i længere tid, så er det i dag mere almindeligt at holde en temperatur på 25 til 28 grader i serverrummet. På den måde kan man reducere udgifterne til køling. I et datacenter, hvor brugte aircondition-enheder til køling, kunne 40 procent af elregningen gå til køling.

Frikøling, hvor luften udenfor bruges til at køle kølevand ned, kræver betydeligt mindre energi, og derfor har de fleste moderne datacentre i dag mulighed for at køre på frikøling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anders Kvist

Vi lavede en test med et serverrum fyldt med Dell udstyr på et tidspunkt hvor vi slukkede køleanlæggene for at se hvor stor "buffer" vi havde af kold luft. Vi fandt ud af at et sted imellem 30 og 35 grader, begyndte maskinernes blæsere at bruge væsenligt mere strøm, så meget det kunne ses på vores strømforbrug, så som vi forstod den test, så skal vi i hvert fald holde os under 30 grader for at spare strøm...

  • 0
  • 0
#2 Ove Andersen

Nu er jeg ikke serverrums ekspert, ej heller deslige indenfor køling, men er det ikke blot fordi blæsersystemerne ikke er konfigureret til at tillade den højere temperatur? Nogle servere/computere kan man manuelt konfigurere ved hvilken temperatur køling skal accelereres, men hvis de er sat til at skal leve i et miljø med 20-25 grader er det klart de ikke vil acceptere højere temperaturer fra luftindtag.

Muligvis er det også fordi kølingen blot ikke er så effektiv ved den højere luftindtag temperatur og derfor bliver systemerne vitterligt for varme. Svært at vide..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere