Kommuner køber Dell-pc'er for 50 millioner kroner

18 kommuner har valgt at bestille 12.000 nye pc'er hos Dell til en samlet værdi af 50 millioner kroner.

Dell skal levere 12.000 nye pc'er til 18 danske kommuner, efter it-leverandøren har vundet et såkaldt miniudbud under SKI rammeaftalen for indkøb af pc-udstyr. Det oplyser Dell ifølge en pressemeddelelse.

Ordren har ifølge Dell en samlet værdi af 50 millioner kroner.

De 12.000 pc'er dækker over 8.000 bærbare pc'er og 4.000 stationære pc'er samt 2.000 skærme.

Ud over Dell deltog HP og Lenovo i miniudbuddet. Ifølge pressemeddelelsen oplyser Dell, at leverandøren har oplevet fremgang på markedsandele for klienter på det danske marked gennem den seneste tid.

Dell har vundet 50 millioner kroners miniudbud under SKIs rammeaftale for computere

Dell har vundet endnu et markant SKI-udbud. Det drejer sig samlet om 12.000 computere: 8.000 bærbare og 4.000 stationære + 2.000 skærme til 18 danske kommuner. Dell vandt på specifikationer, pris og miljøkrav.

De 18 kommuner, der fremover vil få glæde af Dells løsninger, er: Brøndby, Faxe, Frederiksberg, Holbæk, Kalundborg, København, Køge, Lejre, Næstved, Odsherred, Ringsted, Ringkøbing-Skjern, Slagelse, Sønderborg, Tønder, Tårnby, Viborg og Vordingborg.

”Vi er meget stolte af, at Dell er valgt som leverandør på denne aftale. Vi arbejder kontinuerligt på at være det foretrukne valg i det offentlige Danmark, og dette er et bevis på, at vores slutbrugerløsninger rummer høj kvalitet til den rette pris. I det hele taget har Dell oplevet en pæn fremgang på markedsandele for klienter i Danmark gennem den seneste tid,” siger Adam Vieth, salgsdirektør, Dell Danmark.

Mere specifikt drejer det sig om 2. miniudbud under rammeaftale 50.42 Computere. Leveringsaftalerne træder i kraft den 16. april 2013.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Christian Nobel

Det ligner ren karteldannelse, bare på købersiden.

Det er ren gift for mindre danske virksomheder, intet mindre.

SKI har udviklet sig til en bundrådden klub, hvor et udvalgt kontingent af venner har fået privilegiet at være indenfor i varmen.

Og når først de så er inde, så er det bedøvende ligegyldigt hvordan markedet udvikler sig.

Men hvad værre er, så kan det være medvirkende til at slå danske virksomheder ihjel - et tænkt eksempel, men absolut tænkeligt:

Søndre Bøvelse kommune har en SKI aftale på glarmesterområdet.

Så ryger der et vindue på rådhuset.

Før i tiden ringede man til glarmester Hansen som så i løbet af et par timer sendte en svend, og om eftermiddagen var problemet fikset og det hele kostede 1.000 kr. i arbejdsløn og 2.000 kr for ruden - alt i alt 3.000 kr.

Men nu har man en SKI aftale, og så er det kun megafirma Haps og Gnask der må lave glarmesterarbejde for kommunen - og de har desværre så travlt at det først kan blive i overmorgen, så man er lige nødt til at entrere med Falck skadesservice i den mellemliggende tid, så der er afdækket.

2 dage efter sender Haps & Gnask så en mand af sted fra den nærmeste afdeling, der tilfældigvis ligger 100 km og halvanden times kørsel væk.

Han bruger så også 2 timer at skifte ruden, men Haps & Gnask udgangstimepris er godt nok noget højere end Hansens, og de mener deres ruder er bedre, så den samlede regning lyder på:

Kørsel 3 timer a 350 kr = 1.050 kr Kørepenge, 200 km a 3,80 = 760 kr Montering 2 timer a 700 kr = 1.400 kr Selve ruden = 2.500 kr

I alt 5.710 kr

Men, men, men, der er jo en SKI aftale der giver 20% rabat på lønninger og materialer, så der skal trækkes 990 kr fra.

Så samlet udgift for kommunen 4.720 kr !!!!!

Men kommunen er glad, for de fik jo rabat, og SKI fik deres returkommission.

Hvad værre er at Hansens lille forretning med en svend levede i en nogenlunde fornuftig balance med offentlige og private kunder, men pga. SKI stuntet så er han nødt til at fyre sin svend - som så kan modtage dagpenge af kommunen!

Hvem sagde Ebberød Bank?

  • 4
  • 0
#3 Anonym

Jeg arbejder i en kommune, og der er heller ikke udbredt begejstring over SKI.

For tiden kæmper vi med de printere der har vundet SKI aftalen. De penge vi "sparer" bliver i den grad brugt på at fejlfinde printerne.

Dell har heller ikke være en success - der har vi haft kæmpe problemer med at de kan komme på vores WIFI (gæste og adm.) Teknikerne ville langt hellere tilbage til Lenovo hvor tingene bare virkede efter install af image.

Jeg er sikker på at SKI lyder pisse smart når man sidder i et ministerie, KL osv. realiteten er bare at på mange områder er det det billigste lort der vinder til en alt for høj pris med tilhørende ekstraudgifter til konsulenter, reparationer osv.

SKI er noget fanden har skabt! Vores egne "stikprøvekontroller" viser ofte at El-Giganten, Dustin, Proshop er billigere incl. moms end en SKI partner er det excl. moms!!! For den store moms forskel kan der købes en del konsulent hjælp, så SKI leverandørernes forsvar om onsite support tror jeg næppe forsvarer den meget store prisforskel.

De store udbud og SKI aftaler har jeg ikke den store tiltro til. Hvis en kommune igenne en årrække har haft faste partnere til opgaver, og denne partner pludselig skruer priserne gevaldigt op, så er jeg ikke et sekund i tvivl om at det er billigere for os at gå direkte til en konkurrent, end at skulle til at gå igennem det DJØF helvede der altid er forbundet med udbudsrunder - der kan vi virkelig snakke om spild af skatteborgernes penge.

  • 2
  • 0
#4 Karina Hansen

Hej Peter

Jeg er ked af at høre, at I ikke har været tilfreds med aftalen med Dell, og at I har haft problemer specifikt med WIFI på vores maskiner.

Vi er her for at hjælpe, og jeg vil i den forbindelse nævne, at I altid kan få hurtig og kompetent hjælp via de sociale medier. Du finder og både på Twitter: @DellLytter & Facebook, hvor vi alle dage sidder parat til at svare på spørgsmål eller yde support.

Næste gang uheldet skulle være ude, så sidder vi klar til at hjælpe.

Med venlig hilsen

Karina Hansen Dell | Social Media & Communities Professional Følg os på Twitter: @DellLytter og Facebook

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere