Dell på vej med miniput-bladeserver med 64 bit ARM-processorer

Med op til seks ARM-baserede servere på ét enkelt blade bliver det muligt at klemme 72 komplette servere ind i ét 3U chassis.

ARM-processorerne er på vej ind i serverrummet til de opgaver, hvor et stort antal processorer på meget lidt plads er vigtigere, end hvor kraftig hver enkelt processor er.

Læs også: AMD overrasker med ARM-samarbejde om serverprocessorer

Nu er Dell på vej med næste generation af en blade-server baseret på ARM-processorer, hvor det bliver muligt at få plads til 72 komplette servere i ét 3U chassis. Det skriver Ars Technica.

Designet med kodenavnet Iron er baseret på Dells kompakte Poweredge C5000, hvor der på hvert blade bliver plads til seks komplette ARM-baserede servere.

Det er ikke rekord for servertæthed, men til gengæld vil det være muligt at kombinere ARM-serverne med x86-baserede servere med eksempelvis Intel Xeon eller AMD Opteron-processorer.

Læs også: HP gør klar til nyt server-koncept: Put 2.800 ARM-servere i et rackskab

Det giver en udfordring for administrationen af så forskellige servere i samme fysiske ramme, så derfor kommer Iron til at understøtte fjernadministrationsspecifikationen fra Open Compute Project.

Dell er blot én blandt flere producenter, som har kig på ARM-processorerne, som hidtil har været bedst kendt fra mobiltelefoner, men med tilføjelsen af 64 bit-understøttelse er blevet mere interessante i servere.

ARM-arkitekturen er især blevet lovprist for at kræve meget lidt energi, og derfor har Intel også arbejdet på at skabe en serverudgave af selskabets Atom-processor, som vil drage fordel af at være baseret på x86-arkitekturen.

Læs også: Intel slår igen mod ARM: 64 bit Atom-processor på 6,1 watt til serveren

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere