Dell overgiver sig: Refunderer Windows-licens

Efter to måneders kamp er det lykkes en brite at få Dell til at refundere udgiften til en Windows-licens. Pengene donerede han til Linux-udvikling. I Danmark er en tilsvarende sag endt i retten.

Hvad Version2-blogger Poul-Henning Kamp er på vej i retten for at opnå, fik en brite hevet hjem efter to måneder og 14 e-mails: Retten til ikke at betale for den Windows-licens, der følger med stort set alle færdigsamlede computere.

Da Graeme Cobbett købte en Dell Studio 1555 bærbar computer, var der allerede installeret Windows Vista på maskinen. Han sørgede for ikke at tage Windows i brug, men installerede i stedet Ubuntu-styresystemet Linux Mint med det samme. Det skriver it-mediet The Register.

Derefter bad han Dell om at få refunderet licensomkostningerne til Windows Vista, den skrabede kontorpakke Microsoft Works og Cyberlink PowerDVD, som alle fulgte med.

Det accepterede Dell faktisk i første forsøg, og firmaet tilbød en refusion på 115 amerikanske dollars, altså 570 kroner. Graeme Cobbett bad så Dell om at afhente cd'erne med software, da Dell ikke ville lade ham sende dem med posten.

Her begyndte den egentlige kamp, for der dukkede aldrig en kurer op den dag, det var aftalt, at Dell skulle afhente den uønskede software. Det krævede en del brevveksling, før Dell overgav sig og accepterede, at han kunne sende cd'erne med posten.

De 570 kroner, som Dell så pungede ud med, donerede Graeme Cobbett til videreudvikling af Linux Mint og skriver i sin beretning, at det ikke var ham, men Microsoft, der finansierede donationen.

I Danmark forsøger udvikler Poul-Henning Kamp i øjeblikket at få penge tilbage for den Windows-licens, der fulgte med hans Lenovo-computer. Men Lenovo afviser ønsket med den begrundelse, at firmaet sælger computer og styresystem som en samlet pakke.

Derfor har Poul-Henning Kamp stævnet Lenovo for ikke at overholde salgsaftalen, da der i licensbetingelserne står, at det er muligt at få refunderet omkostningerne, hvis man ikke kan acceptere betingelserne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere