Dell har succes med butikssalg

Computerproducenten Dells satsning på forhandlerkanalen ser ud til at give gevinst. Ifølge de seneste salgsopgørelser vokser Dell hurtigere end konkurrenten Hewlett-Packard.

Det samlede salg af computere steg betydeligt mere i andet kvartal i år end forventet af eksempelvis analysefirmaet Gartner.

Gartner havde forventet en vækst på 11,2 procent, men ifølge selskabets beregninger er det globale salg af pc'er steget med 15,3 procent ? på trods af økonomisk afmatning.

Heller ikke i Dell har de mærket nogen afmatning. Selskabets satsning på salg gennem forhandlere har vist sig at give gevinst.

Dell kunne i andet kvartal i år sende 22 procent flere pc'er af sted, mens Hewlett-Packard kun kunne notere en stigning i salget på 17 procent.

Det nye momentum i Dell betyder, at selskabet nu haler ind på HP, der i øjeblikket er den største leverandør af pc'er. HP har en markedsandel på 18,1 procent, mens Dells markedsandel i andet kvartal er steget til 15,6 fra 14,8 i forrige kvartal.

I Danmark oplyser analysechef i IDC Anders Elbak, at der ikke er kommet præcise salgstal for andet kvartal, men han bekræfter, at Dells satsning på kanalen vil øge salget.

»Det er klart at Dell på denne måde kan nå ud til kunder, som selskabet ikke kommer i kontakt med ved deres onlinesalg. Her er der jo i vid udstrækning ofte tale om impulskøb,« siger han til Version2.dk.

Anders Elbak understreger dog, at blot fordi Dell kommer til at sælge flere maskiner, så er det også ensbetydende med at selskabet kommer til at tjene flere penge.

»Det er en helt anden måde at gøre forretning på, når man sælger gennem forhandlere, og noget Dell ikke har den store erfaring med. Her handler det meget om, at man har et koncept omkring sine produkter, der passer til forhandlernes, og de kan se en sammenhæng med det de ellers laver. Faren ligger desuden i, at man kan bruge langt tid på at få et salg til en forhandlerkæde op at stå, og så vælger forhandleren alligevel at droppe aftalen til sidst, for der er en ting, der styrer i kanalen, og det er pris,« sig han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere