Dell anklaget for sexisme efter optræden af 'Blærerøven'

Dells valg af 'Blærerøven' Mads Christensen som konferencier til en konference har givet bagslag på grund af hans udtalelser fra scenen om kvinder i it-branchen.

»It-branchen er heldigvis én af de sidste bastioner, som kan holde kvinderne ude.«

Sådan sagde 'Blærerøven' Mads Christensen, da han stod på scenen som moderator ved Dells store event i Tivolis kongrescenter tirsdag ifølge Electronista-bloggeren Christiane Vejlø.

Historien om Mads Christensens optræden har siden spredt sig via Twitter og Facebook, hvor flere brugere især hæfter sig ved, at Dells danske direktør Nicolai Moresco angiveligt roste Mads Christensen bagefter.

»Jeg vil ikke kommentere på dit oplæg for ikke at bryde nogen code of conduct, men jeg synes du gjorde det godt,« citerer Christiane Vejlø Nicolai Moresco for at give som afsluttende bemærkning til blærerøven.

Dell-arrangementet var stort anlagt i forbindelse med et besøg fra Dells stifter og øverste chef Michael Dell, som holdt tale umiddelbart inden, Mads Christensen gik på scenen.

Mads Christensen sagde angiveligt også, at den eneste opfindelse, samfundet kunne takke kvinderne for, er kagerullen, men som en anden engelsksproget blogger påpeger, så var den første programmør, Ada Lovelace, kvinde og en tredie twitterbruger påpeger, at kagerullens opfinder var John W. Reed - og altså mand.

Version2-blogger Anne Sofie Nielsen, der aldrig går af vejen for at have holdninger til kvinder og it, krummer i dette blogindlæg tæer over Dell-sexisme-historien.

Version2 arbejder på at få en kommentar fra Dell.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
Martin Grønholdt

Jeg har ikke været til dette foredrag, men set ham i anden sammenhæng. Da jeg så ham var der altid to lag i hans ironi, hvilket ofte gjorde at ingen af kønnene gik fri, om ikke andet fordi han fuldt bevidst og med stor humor vadede lige ind i farezonen. Man kan sammenligne det med Frank Zappa, man skal lytte efter for at få hele pointen med, og ikke tro manden er mandschauvenistisk.

Jan Lunddal Larsen

At kalde noget for gas, ironi og satire gør det ikke nødvendigtvis mindre stødende - læs selv the real katies indlæg "lighten up"

Nu omtalte MC slet ikke kvinder i IT-branchen ret meget - det var et "påskud" for at komme i gang med et indlæg, som han sikkert har optrådt med i mange andre sammenhænge.

Som Martin skriver, så var det mindst lige så meget mænd (hvis ikke overvejende mænd) der fik en på frakken.

Christiane opfører sig som den stereotyp der blev fremstillet i indlægget, og som hun tilsyneladende ikke ønsker at blive sat i bås med.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017