Dell dropper AMD-processorer

Dell stopper med onlinesalg af AMD-baserede pc'er til forbrugermarkedet. AMD kan ikke holde trit med Intel.

It-leverandøren Dell gav et alvorligt nederlag til chipproducenten AMD, da selskabet fredag annoncerede, at det stopper salget af AMD-baserede pc'er til forbrugermarkedet gennem dets onlinesalgskanal.

Dermed er AMD ude af Dells største salgskanal, skriver InformationWeek.

Dell fortsætter dog med at tilbyde AMD-processorer i pc'er, som sælges via telefonen og i butikker. Samtidig vil Dell også fortsat sælge AMD-baserede systemer til virksomheder.

Taber moment til konkurrenten

AMD har det sidste år haft svært ved at holde trit med den væsentligt større konkurrent Intel, når det gælder de kraftigste pc-processorer, som især efterspørges af forbrugermarkedet.

Intel har således været hurtigere ude med både fire processorkerner og nye generationer af chip.

AMD's svar på Intels firekerneprocessorer til forbrugermarkedet har derimod indtil videre fået en lunken modtagelse, da Intel har været i stand til at sende kraftigere modeller på markedet. De har ganske vist haft en væsentligt højere pris, men har hjulpet Intel med at sikre sig prestige på markedet for kraftige systemer.

Det er netop et marked, som Dell vil satse mere på med blandt andet dets XPS-produkter, som har en større indtjeningsmargin end de billigere pc'er, hvor AMD lige nu fortsat har en betydelig markedsandel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere