Dell dropper 12-tommer netbook

Den mest efterspurgte skærmstørrelse for en netbook er 10 tommer, erkender it-leverandøren Dell, som nu opgiver at videreføre 12 tommer-versionen.

Billige små bærbare pc'er skal helst have en skærmstørrelse på omkring 10 tommer. De større netbooks på 12 tommer efterspørges ikke af private forbrugere og appellerer heller ikke til forretningskunder, erkender Dell, som nu dropper dets Mini 12.

Ifølge Dell er det i stedet Mini 10 med en skærmstørrelse på 10 tommer, som sælger bedst. Dell forsøgte at udfylde spændet fra Mini 10 til dets 14 tommer Inspiron bærbare pc'er med Mini 12, men den har ikke levet op til forventningerne.

På selskabets blog Direct2Dell forklarer selskabet, at kunderne forventer en kraftigere pc af 12 tommer-versionen, end det er muligt at levere inden for prisrammen af en netbook.

Dell sælger også bærbare pc'er med 12 tommer skærme i selskabets Latitude-serie, som er beregnet til erhvervskunder. De ligger imidlertid i en noget højere priskategori end netbooks, fordi der er tale om ultralette pc'er beregnet til forretningsrejsende, som forventer en let pc med samme regnekraft som en normal bærbar pc.

Beslutningen om at droppe Mini 12 hænger dog ifølge Dell ikke sammen med, at selskabet vil undgå, at erhvervskunderne fravælger Latitude-modellerne til fordel for de billigere Mini-netbooks.

»På trods af samme formfaktor kan man ikke tale om konkurrence mellem de to typer af maskiner. Vores Minier er tænkt som familiens anden pc. Ser vi på markedet for de ultralette professionelle som vores Latitude 4200, så bliver der stillet helt andre krav. Kunderne ønsker stærkere processorer, sikkerhedsfeatures og dockingmuligheder,« siger kommunikationschef Line Ørskov fra Dell i Danmark til Version2.

Både Acer og Asus fremstiller fortsat netbooks med skærmstørrelser på 11,6 tommer, mens Hewlett-Packard udelukkende sælger en 10 tommer netbook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Christian Nobel

Nu kan jeg så ikke lige huske Mini 12, men har den samme (af MS' vi-skal-lige-skævvride-det-sidste-ud-af-markedet-med-XP) betingelse, nemlig at opløsningen kun må være 1024*600, for så er det klart at den ikke har nogen berettigelse?

/Christian

  • 0
  • 0
#3 Keld Simonsen

Mini 12 blev vist leveret med Vista, formentlig fordi den ikke overholdt Microsofts regler for salg af XP på netbooks (12" skærm). Det har vel gjort Mini 12 for dyr, og navnlig for langsom, og de har vel ikke gjort meget ud af at sælge den med Ubuntu.

Endnu et eksempel på at Microsofts marketing og tilhørende regler bestemmer meget. MS sælger XP til netbooks for under 100 kr, og det var nok måden de fik smidt Linux ud af netbook-markedet i butikkerne.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere