Dell-chef: Surface bør ikke sælges som Windows-produkt

Illustration:
En af Dells højtplacerede chefer hævder at have advaret Microsofts markedsføre tabletten Surface som et Windows-produkt, selvom den ikke kan køre ældre Windows-programmer.
Illustration: Mikkel Meister

En af de øverst placerede chefer hos pc-producenten Dell, Jeffrey Clarke, advarede Microsofts Steve Ballmer om at bruge Windows-navnet på tabletten Surface, der blev lanceret i slutningen af oktober.

Det fortalte han konferencen Dell World i Austin, Texas i sidste uge, skriver Financial Review Australia.

Ifølge Jeffrey Clarke er det vildledning af forbrugerne, når Microsoft bruger Windows-navnet sammen med Surface-produktet.

Den første udgave af Surface kører nemlig den særlige Windows RT, som er Windows 8 til ARM-processorer. Det ligner Windows 8, men kan i praksis ikke køre programmer skrevet til Windows 7 eller ældre, med mindre de er blevet skrevet om til ARM-arkitekturen.

Dermed bryder den første udgave af Surface-tabletten altså bagudkompatibiliteten med tidligere Windows-programmer. Microsoft er blevet kritiseret for ikke at gøre det klart nok for forbrugerne, der har investeret i Surface.

Ifølge Jeffrey Clarke lød Steve Ballmers svar blot, at Windows-brandet var for vigtigt til ikke at bruge sammen med den særlige ARM-udgave.

I det nye år ventes Microsoft at lancere nye udgaver af Surface med Intel-processorer, som kører Windows 8 Pro og dermed kan afvikle ældre Windows-programmer.

Læs også: Microsofts Surface Pro tablet klar til januar - for folk med pengepungen i orden

Du kan læse mere om historien hos Financial Review Australia.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Brian Simonsen

[citat]En af Dells højtplacerede chefer hævder at have advaret Microsofts markedsføre tabletten Surface som et Windows-produkt, selvom den ikke kan køre ældre Windows-programmer.[/citat]

Er det bare mig eller giver sætningen i overskriften overhovedet ingen mening?

  • 0
  • 0
#2 Lars Tørnes Hansen

Du glemte at læse artiklen:

Den første udgave af Surface kører nemlig den særlige Windows RT, som er Windows 8 til ARM-processorer. Det ligner Windows 8, men kan i praksis ikke køre programmer skrevet til Windows 7 eller ældre, med mindre de er blevet skrevet om til ARM-arkitekturen.

Der er således tale om at x86/x86-64 maskinkode ikke kan køre på en ARM processor, hvilket jo er sandt.

  • 1
  • 0
#3 Brian Simonsen

Joeh... Det er jeg skam med på, formuleringen i teksten umiddelbart under overskriften er dog yderst mystisk. der mangler hvis et "markedsføringsfolk imod at" efter "Microsofts" og der skulle nok have stået "da" istedet for "selvom. dvs.:

"En af Dells højtplacerede chefer hævder at have advaret Microsofts (markedsføringsfolk?) imod at markedsføre tabletten Surface som et Windows-produkt, da den ikke kan køre ældre Windows-programmer."

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere