Dell-chef: Surface bør ikke sælges som Windows-produkt

17. december 2012 kl. 15:453
Dell-chef: Surface bør ikke sælges som Windows-produkt
Illustration: Mikkel Meister.
En af Dells højtplacerede chefer hævder at have advaret Microsofts markedsføre tabletten Surface som et Windows-produkt, selvom den ikke kan køre ældre Windows-programmer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En af de øverst placerede chefer hos pc-producenten Dell, Jeffrey Clarke, advarede Microsofts Steve Ballmer om at bruge Windows-navnet på tabletten Surface, der blev lanceret i slutningen af oktober.

Det fortalte han konferencen Dell World i Austin, Texas i sidste uge, skriver Financial Review Australia.

Ifølge Jeffrey Clarke er det vildledning af forbrugerne, når Microsoft bruger Windows-navnet sammen med Surface-produktet.

Den første udgave af Surface kører nemlig den særlige Windows RT, som er Windows 8 til ARM-processorer. Det ligner Windows 8, men kan i praksis ikke køre programmer skrevet til Windows 7 eller ældre, med mindre de er blevet skrevet om til ARM-arkitekturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed bryder den første udgave af Surface-tabletten altså bagudkompatibiliteten med tidligere Windows-programmer. Microsoft er blevet kritiseret for ikke at gøre det klart nok for forbrugerne, der har investeret i Surface.

Ifølge Jeffrey Clarke lød Steve Ballmers svar blot, at Windows-brandet var for vigtigt til ikke at bruge sammen med den særlige ARM-udgave.

I det nye år ventes Microsoft at lancere nye udgaver af Surface med Intel-processorer, som kører Windows 8 Pro og dermed kan afvikle ældre Windows-programmer.

Du kan læse mere om historien hos Financial Review Australia.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
18. december 2012 kl. 12:55

[citat]En af Dells højtplacerede chefer hævder at have advaret Microsofts markedsføre tabletten Surface som et Windows-produkt, selvom den ikke kan køre ældre Windows-programmer.[/citat]

Er det bare mig eller giver sætningen i overskriften overhovedet ingen mening?

2
18. december 2012 kl. 13:21

Du glemte at læse artiklen:

Den første udgave af Surface kører nemlig den særlige Windows RT, som er Windows 8 til ARM-processorer. Det ligner Windows 8, men kan i praksis ikke køre programmer skrevet til Windows 7 eller ældre, med mindre de er blevet skrevet om til ARM-arkitekturen.

Der er således tale om at x86/x86-64 maskinkode ikke kan køre på en ARM processor, hvilket jo er sandt.

3
18. december 2012 kl. 16:12

Joeh... Det er jeg skam med på, formuleringen i teksten umiddelbart under overskriften er dog yderst mystisk. der mangler hvis et "markedsføringsfolk imod at" efter "Microsofts" og der skulle nok have stået "da" istedet for "selvom. dvs.:

"En af Dells højtplacerede chefer hævder at have advaret Microsofts (markedsføringsfolk?) imod at markedsføre tabletten Surface som et Windows-produkt, da den ikke kan køre ældre Windows-programmer."