Dele af Statens It og Digitaliseringsstyrelsen rykker til provinsen

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
13 årsværk flyttes fra Digitaliseringsstyrelsens ressort til Erhvervsstyrelsens afdeling i Nykøbing Falster. 20 arbejdspladser i Statens It rykker til Als.

20 arbejdspladser ud af cirka 250 hos Statens It, der i dag bor i Ballerup, skal nu flytte til provinsen.

I fremtiden bliver de 20 arbejdspladser placeret i Augustenborg.

Det fremgår af regeringens plan 'Bedre balance II – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder', men det er uoplyst, hvilke funktioner i Statens It der er omfattet af planen.

»Ligesom sidst vil udflytningen koste penge. Vi vil også denne gang fra regeringens side følge flytningen tæt. Vi vil gøre status første gang til påske,« siger innovationsminister Sophie Løhde (V) på et pressemøde ifølge Ritzau.

Også Digitaliseringsstyrelsen er omfattet af planen. 13 arbejdspladser rykker ifølge IT Watch.dk fra København til Nykøbing Falster.

Det drejer sig blandt andet om »styrelsens supportfunktion for BorgerDK og ansvaret for NemHandel«.

Supportfunktionen for BorgerDK er outsourcet til Københavns Kommune, fremgår det af en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen.

Der er tale om ti årsværk, som arbejder med support af borger.dk, og de overflyttes til Erhvervsstyrelsen, der allerede har en afdeling i Nykøbing Falster i dag.

Udflytningen sker som »første skridt i etablering af et samlet fællesoffentligt supporttilbud«, fremgår det. I forhold til Nemhandel er der tale om tre årsværk, som også bliver lagt ind under Erhvervsstyrelsen i Nykøbing Falster.

Nemhandel understøtter e-handelsprocessen, fra en ordre bestilles, til der eventuelt sendes en rykker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Christoffer Thomsen

Morsomt at denne nyhed på forsiden står lige over "Kæmpe mangel på it-professionelle i Jylland og på Fyn". Det er selvfølgelig bare en reklame, og jeg ved ikke, hvor mange "it-professionelle" der er blandt de ansatte, hvis arbejdspladser flyttes, men det er nu alligevel lidt morsomt.

Kun i staten kunne idéen om at flytte arbejdspladser væk fra arbejdstagerne opstå – og det er altså i de store byer, at de fleste arbejdstagere er.

Mon ikke landsbytosserne snart stiller krav om, at industrialiseringen skal afvikles? Så kan vi alle bo ude på landet og dyrke kartofler.

  • 2
  • 5
#2 Jesper Frimann

Det her lugter bare så meget af Djøffistan, så man får det dårligt. Det er jo almisser.. der deles ud her.. på bekostning af skattekroner og faglighed.

Jeg er helt for, at statens arbejdspladser ikke skal centraliseres i hovedstaden. Men måske kunne man overveje bare at bruge hovedet en lille bitte smule.

Hvis det skal give mening at have fagområde X i f.eks. Nordjylland, så bør hele fødekæden til fagområdet jo også ligge i området. På den måde vil man sikre, at industri og arbejdspladser i det private følger med.

// Jesper

  • 4
  • 3
#5 Gert G. Larsen

Ah, det er supportfunktionen der flytter til Lolland.. Den funktion alle andre virksomheder flytter til Indien eller Polen. Jeg ved ikke om det mest er at svine supporterne eller Lolland. Det er flot Digst. Virkelig flot. Prøv med topledelsen næste gang.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere