Dele af DTU's supercomputer er på vej hjem

Professor Henrik Madsen fra DTU's supercomputerafdeling kan du se frem til at blive genforenet med i det mindste nogle dele af den stjålne supercomputer.

Efter det lykkedes det engelske politi at spore hælerne til nogle af de bundkort, som blev stjålet fra DTU sidste år, kan professor på DTU Henrik Madsen nu se frem til at blive genforenet med i det mindste fire bundkort fra den stjålne computer. Det skriver Berlingske Tidende.

»Jeg har udfyldt nogle papirer til engelsk politi, og de har lovet, at de vil hjælpe os med at få returneret fire ud af de i alt 18 boards, som forsvandt under tyveriet,« siger han til avisen.

Supercomputeren, der har kostet omkring 40 millioner kroner blev stjålet i 2007, og tidligere i år kom det frem at dele af computeren var blevet købt af et amerikansk selskab. Hvilket selskab, det drejer sig om, vil politiet dog ikke oplyse om.

Henrik Madsen er begejstret over udsigten til at få sine fire boards tilbage.

»Vi vil meget gerne have de processorer tilbage. Forskerne herude står og skriger efter mere regnekraft,« siger han til Berlingske Tidende.

De fire borads har en værdi af omkring otte millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere