Defekt backup skyld i 9.000 mistede dokumenter hos KMD

Høje Taastrup Kommune har mistet 9.000 dokumenter efter et it-nedbrud, fordi KMD's backup af dokumenthåndteringssystemet viste sig at være defekt, da systemet skulle genetableres.

En defekt backup er skyld i, at Høje Taastrup Kommune har mistet omkring 9.000 dokumenter fra dets elektroniske dokumenthåndteringssystem efter et it-nedbrud. Det skriver Computerworld.

Problemet med backuppen stod først klart, da KMD, som står for systemet, forsøgte at genetablere systemet efter nedbruddet.

Den backup, som KMD lagde ind på systemet, manglede nemlig den del, hvor de 9.000 dokumenter lå. Selve tabellen med oversigten over dokumenterne blev dog genetableret, så kommunen har styr på, hvilke dokumenter der er gået tabt.

Dem skal kommunen nu forsøge at genskabe fra e-mail og ved at skanne papirdokumenter ind, skriver Computerworld.

KMD har endnu ikke klarlagt, hvordan det kunne ske, at selskabets backup af systemet ikke var komplet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Deleted User

Jeg har valgt e-boks, til at opbevare mine breve, fordi at de gemmes på KMD's servere, og dermed forventede jeg, at sikkerheden var optimal.

Det er meget skuffende, at KMD åbentbart ikke har kunne lave backup ordentligt. De opbevarer mange af landets mest følsomme oplysninger, og såvel sikkerhed, som at de har tilstrækkeligt antal backups til at garantere data ikke forsvinder, er noget vi forventer.

Heldigvis er blevet muligt, at hente op til 25 dokumenter af gangen fra e-boks, men hele indholdet kan ikke hentes på éen gang - og dermed har brugeren ikke mulighed for at have personlig backup. Dette er også helt i orden, men så forventer man, at KMD kan leve op til sit ansvar, og opbevare dataene sikkert, uden der forsvinder data og backups.

Normalt vil jeg forvente, at indkomne breve og andre data, sendes til mindst to uafhængige servere, mindst to forskellige steder i landet, således at de altid har samme data. Den ene, vil så kunne fungere som backup til den anden, hvis alt går galt. Dertil, vil jeg også forvente, at de to systemer har individuelle backups hver, og anvender raid.

 • 0
 • 0
#3 Bjarne Hansen

Har du forestillet dig, at fordi man har med statslige servere at gøre, så skal man have en 3N løsning? Og endda også trippel backup?

Regn lidt på hvad det koster, og nej, det er ikke kun tre gange så høj pris som ved at køre et enkelt datacenter, det er en del dyrere!

RAID skal der naturligvis køres (sikrer jo kun mod disknedbrud, afhængigt af RAID-type) og backup må man også forvente. Men vi er alle mennesker, og der KAN og VIL ske fejl fra tid til anden...

 • 0
 • 0
#4 Claus Nielsen

Der hersker generelt en misforstået tillid til tapebackups. Det sker meget hyppigt når det virkeligt brænder på at backuppen er corrupt, utilgængelig eller miskonfigureret.

Man bør kun have tillid til sin backup hvis den har været restoret til et produktionslignende system og applikationen har været startet op og verificeret af rigtige brugere.

 • 0
 • 0
#6 Deleted User

Så længe vi snakker dokumenter i kB klassen kan der være flere millioner på en enkelt harddisk. Selvom et godt redundant datasystem er rigtigt meget dyrere end end hvad en simpel dataserver koster så bliver prisen alligevel lav i forhold til værdien af de dokumenter som gemmes.

Men umiddelbart får jeg et indtryk af at den her sag er et resultat af at systemet bare ikke virker ordentligt snarere end forskellen på antallet af redundanser.

 • 0
 • 0
#7 Anders Reinhardt Hansen

Det er vel også et resultat af at Høje Taastrup kommunes "IT-nedbrud", hvad end det så er at de mangler deres dokumenter. Backup skal vel verificeres ind imellem for at sikre at data er komplet. Ihvertfald hvis det er så vigtige data.

/Anders

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere