I dag køber de danske kunder deres domænenavn direkte hos DK-Hostmaster, der er ejet af DIFO, og som også vedligeholder adressearkivet over, hvem der ejer hvilke domæner.
Denne metode kaldes i domænesprog for ?sole registry?, men den udfordres nu af dotDK, der anvender en såkaldt ?shared registry?, hvor det er internetudbyderne, der står for den direkte kontakt med kunderne, og som vedligeholder databasen med kundernes data.
»Hvis vi vælger shared registry, som vi hos DK-hostmaster ikke støtter, så ligger kundeoplysningerne hos internetleverandøren i stedet for hos os, det vil sige hos landeadministrator. Sker der noget med et domæne, så sidder slutbrugeren og tænker: er det nu landeadministrator, eller er det min internetleverandør, der er skyld i det her. Og i Danmark, der har en sole registry, så er der kun et sted at stille det spørgsmål, og det er hos DK-Hostmaster,« siger Mads Bryde Andersen.
Omvendt mener Kim Viborg Andersen, at det er meget mere gennemskueligt med shared registry:
»For eksempel vil alle priser vil være tilgængelige på selskabets hjemmeside. Vi vil også reducere den tid det tager, fra et domænenavn bliver registreret til det er oppe at køre, til under 5 minutter og garantere 100 % pålidelighed. Samtidig vil modellen give en bedre service gennem fri konkurrence mellem en lang række registratorer, hvilket igen betyder lavere priser til kunderne.« forklarer Kim Viborg Andersen.
Din mening:
Diskuter og del din mening med de to repræsentanter her. Opnår man større gennemskuelighed med domæneregistrering hos DK-Hostmaster, eller hos dotDK?