Debatinvitation: Hvad synes du om rabat på multimedieskat?

Finansloven for 2011 giver 25 procent rabat på multimedieskatten for familier, hvor begge ægtefæller er ramt af multimedieskatten. Del din mening om den nye aftale.

Regeringen, Dansk Folkepart og Kristendemokraterne blev i går aftes enige om en finanslov, der blandt meget andet skærer et hjørne af den omstridte multimedieskat.

Læs også: Multimedieskat: Ægtepar får 840 kroner i rabat næste år

Hvis både du og din ægtefælle betaler topskat, får begge fra 1. januar 25 procent rabat på multimedieskatten. For topskattebetalere betyder det omregnet til kroner og øre en samlet nettorabat på 840 kroner om året.

Forleden kom det frem, at indførelse af multimedieskatten sidste år medførte et fald i antallet af hjemmearbejdspladser på mere end 50.000.

Læs også: Multimedieskatten får 50.000 til at skrotte hjemmearbejdspladsen

Hvad synes du: Er rabatten en god måde at komme kritikerne af multimedieskatten i møde? Hvilken effekt tror du rabatordningen vil få? Hvilken konsekvens vil det få for dig og din familie? Skriv i debatten nedenfor.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Torben Mogensen Blogger

Hvis for eksempel den ene ægtefælle får internetforbindelse fra sit arbejde og den anden får en bærbar, så betaler parret dobbelt så meget, som hvis den ene fik begge dele. Med rabatten er denne dobbeltbeskatning mindsket, omend ikke helt væk.

Men uanset denne justering, så er MM-skatten stadig en dårlig ide. Jeg så den hellere afskaffet og erstattet af en (lille) generel skatteforhøjelse. Det er nemmere at administrere og har færre uheldige konsekvenser.

 • 0
 • 0
#3 Jens Schumacher

Nu har jeg droppet de medarbejder goder for at undgå den dumme skat. Rabatten er ikke relevant for mig da min kone læser. Så jeg tar jeg bilen 30km på arbejde hver eneste dag i stedet for at arbejde hjemme nogle dage som jeg plejede....

 • 0
 • 0
#6 Brian Jacobsen

Jeg hæfter mig ved ordet 'ægtefælle', dvs. at man skal være gift for at få rabatten. Hvad med at de (mange), der bor sammen uden at være gift? Nul rabat til dem?

Hvis arbejdsgiveren skal indberette MM-skat skal man altså oplyse sin arbejdsplads om hvorvidt man er gift eller bare bor sammen? Desuden skal man vel - for at hele cirkusset virker - oplyse til ens arbejdsgiver hvor meget ens ægtefælle får af fryns.

Kan man forestille situationen med at 'hvis din kone allerede får en bærbar behøver du jo ikke at få en af os'?

Liberal Alliance - here we come ;-)

 • 0
 • 0
#7 Peter Makholm Blogger

Det er IMHO en helt korrekt disposition fra politisk hold. Hvis man vil opnå fordele fra samfundets side ved at være i et parforhold, så skal parforholdet registreres. Den registrering hedder 'ægteskab'.

Om du vil få en mand i en sort kjole eller din lokale cykelsmed til at sige et par bevinget ord i den anledning er underordnet. Men vi har en og kun en juridisk konstruktion (dog med to navne) der over for samfundet fungerer som en fælles skatte- og rettighedsmæssig enhed, nemlig ægteskabet (i specielle tilfælde kaldet 'registreret partnerskab')

 • 0
 • 0
#10 Benn Christensen

Nu har jeg droppet de medarbejder goder for at undgå den dumme skat. Rabatten er ikke relevant for mig da min kone læser. Så jeg tar jeg bilen 30km på arbejde hver eneste dag i stedet for at arbejde hjemme nogle dage som jeg plejede....

Bruger du ikke mere på benzin, internetforbindelse og afskrivning på bilen end du sparer ved at fravælge multimedieskatten?

 • 0
 • 0
#13 Preben Dige Pedersen

Endnu en administrativ byrde pålægges os stakkels plagede arbejdsgivere. Nu skal vi så til at registrere om medarbejderen er gift - og i så fald om ægtefællen betaler multimedieskat. Skal vi så bare tage medarbejderens ord for det - eller skal vi se dokumentation - og i så fald, hvilken? Vielsesattest og ægtefælles lønseddel? Og hvem hæfter for en eventuel for lavt angivet multimedieskat? Arbejdsgiveren, hvem ellers? Vorherre bevares - intet under at Liberal Alliance har fremgang.

 • 0
 • 0
#15 Martin Kofoed

INGEN påtager sig tilsyneladende den opgave at regne ud, hvorvidt multimediaskatten med denne udvidede bureaukratiske spidsfindighed overhovedet er en netto-gevinst for landet som helhed.

I det mest skattehærgede land i verden diskuterer vi hellere, om det er rimeligt, at nogen får stillet udstyr til rådighed, så de er i stand til at arbejde i deres fritid (!).

Det er forstemmende.

 • 0
 • 0
#16 Palle Kaastrup

Multimedieskatten er en gang makværk - så heller hæve skatten generelt og spare administrationen af multimedieskatten.

Jeg selv betaler topskat, men min kone er studerende og på SU. Dermed får jeg ikke noget ud af skattelettelsen.

Tro kan flytte bjerge og multimedieskatten kan flytte stemmer.

 • 0
 • 0
#17 Palle Kaastrup

Mange håndværkere har deres murer-ske eller rundsav med i varevognen og dermed sikkert også med hjem efter arbejde. Mon de evt. kunne finde på at bruge det privat i deres fritid? (Eller måske til sort arbejde - Uhadada).

Adskillelige af ekspedienterne i Danmarks modebutikker får arbejdstøj stillet til rådighed af deres arbejdsgiver, så de ser præsentable ud. Mon de evt. bruger det i deres fritid?

Lad os endeligt få nogle flere misundelsesskatter.

 • 0
 • 0
#18 Martin Jakobsen

Ja den debat har vi jo haft et par gange.

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvilken værdi firmaets bærbar har for mig privat, når al internet adgang foregår gennem firmaets VPN forbindelse og det er umuligt, blokeret og forbudt at besøge f.eks netbank,webmail,facebook etc. Når man ikke må installere andre end firma godkendte programmer på den. Den er ganske værdiløs til privat brug og kommer kun med hjem hvis jeg har vagt.

Jo det skal jeg betale skat af. :)

 • 0
 • 0
#19 Deleted User

Helt enig Martin

og i mit tilfælde, så har jeg en ok stor quadcore stationær samt en icore 5 bærbar.

jf. skat, så er det første jeg nok gør når jeg kommer hjem, at bruge en gammel firma bærbar privat...(dualcore 2ghz bærbar med for lidt ram som jeg ikke må installere noget på)

Jeg kan næsten ikke vente med at tænde den... for den skal jo være klar til dagen efter..

nææ du. den bliver på arbejdet

 • 0
 • 0
#20 Einar Petersen

Som IT mand er jeg ansat i et firma hvor jeg SKAL have en mobil og en computer og derfor rammes jeg af en af de større tåbeligheder i nyere tid nemlig multimedieskatten.

Telefonen... tjae er ikke en jeg selv ville valgt det er helt sikkert og computeren vil jeg ikke røre med en ildtang til hjemmebrug. Ja faktisk kan jeg heller ikke da man ikke må installere hvad som helst på computeren og telefonen, ja brug skal begrænses.

Dvs. jeg står med 2 mere eller mindre ubrugelige dimser som en eller anden har ondt i r... af at jeg har.

Man kalder det fryns og vil straffe mig fordi jeg er en del af den fleksible arbejsstyrke.

Der er enndog virksomheder som ikke vil deltage i multimediebeskatnings cirkusset og derfor ikke vil underskrive en erklæring om at medarbejderen kun benytter telefonen til erhvervsrelevant arbejde da de ikke er villige til at skulle administrere de checks som skattevæsnet finder nødvendige for at sikre sig at der ikke snydes med dette.

Multimediskatten er et makværk, de siger mere end 50.000 har opgivet fleksibiliteten, tænk hvor mange penge det koster virksomhederne, folk sidder hjemme på barnets første sygedag, de kan ikke nås på mobilen med kæmpeboder til følge til virksomhederne fordi en eller anden SLA overskrides og nøglemedarbejderen der kunne have fikset problemet på 5 minutter ikke var tilgængelig.

Jeg fatter simpelt hen ikke at erhvervslivet ikke er i oprør over den kæp i hjulet som multimedie skatten er, men de er nok for vattede til at gøre oprør imod staten.

Som borger må jeg konstatere at politikkerene i dag endnu engang er ude i en ommer.

Jeg mener at multimedieskatten er endnu en IT fadæse i en lang række af danske IT politiske fadæser og bør manes i jorden hurtigst muligt således at vi kan genvinde lidt af den tabte konkurenceevne her i landet og bevæge os forlæns i informationsalderen i stedet for baglæns.

 • 0
 • 0
#22 Bo Voigt

Som arbejdsgiver synes jeg at det VAR ok med multimedieskatten i den form den landede i, de 3500 om året var alligevel en ting vi betalte til fri telefon. Men at dette ændres til en beskating der kræver administration og formentlig pålægger arbejdsgiveren en omkostning ifht. styring og rapportering. Det skal nok koste 100 millioner at få styr på det og vi skal betale en afgift mere til dataløn. -hvad skal der ske med medarbejdere der bliver separeret og lever hver for sig men stadig er gift, skal vi så være dyneløftere? -hvad med medarbejdere der bliver skilt men i tumulten ikke rapporterer at de er det, skal vi så regulere tilbage når deres RET til rabat ophører?

Alt dette fordi den siddende regering skulle have et halvvejs løfte fra Liberal Alliance til næste folketingsvalg. Min stemme ligger sq ikke hos LA.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere