Debatinvitation: Er den nye iPhone så hot som rygtet siger?

Mandag klokken 19 forventes Apple-chefen Steve Jobs at lancere den nye iPhone, og som altid er alt tip top hemmeligt. Del din mening om den nye gadget - og vind en Version2 t-shirt.

Når Apple løfter sløret for deres nye iPhone i aften er det kun godt og vel et år siden, de lancerede den seneste model iphone 3G S. Ingen ved, hvad der venter sig af overraskelser i aften og der sidder sikkert mange Apple-fans og glæder sig lige nu.

Hvad håber du mest af alt, den nye iPhone kan? Hvad savner du ved den nuværende model? Og det stort spørgsmål efter kl. 19: Blev du lige så glad som ventet over Apples udspil? Eller er det endnu en gang blot pressens falden-i-svime over alt med et æble-logo?

LÆS OGSÅ: Apple afslører iPhone 4 - den tyndeste smartphone nogensinde

Del dine forventninger, meninger og erfaringer med redaktionen samt alle andre Version2-brugere om den nye iPhone i debatten nedenfor. Redaktionen følger debatten intenst og præmierer det bedste bud med en fantastisk smuk langærmet t-shirt med Version2's logo.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Torben Mogensen Blogger

Mit umiddelbare gæt er, at den nye iPhone vil bruge samme A4 processor som iPad.

Derudover tror jeg mest på små, inkrementelle forbedringer: Bedre kamera, bedre performance, bedre batteritid, større skærmopløsning, osv., inklusive en opdatering af softwaren, som dog ikke giver radikalt nye muligheder.

 • 0
 • 0
#6 Jørgen Larsen

Det er nærmest komisk at telefonen i 4. udgave snart har alle de features som N95 havde men som Steve og disciplene har brugt år på at nægte at der var brug for... 3G, MMS, videooptagelser, multitasking, et ordenligt kamera, fotolys og videotelefoni... og inden længe sikkert også Adobe Flash ;-)

Alle teknologier er i kirkens optik ligegyldige indtil de selv adopterer dem.

 • 0
 • 0
#8 Mads Ohm Larsen

Jeg er helt enig i hvad Jørgen siger, dog vil jeg tilføje at selv om Apple er langsomme i opløbet, så overhaler de deres konkurrenter og gør tingene bedre.

Tager vi f.eks. et kig på multitasking, så synes jeg at det Apple er kommet frem til, er en genial måde at gøre det på. Alle andre (dem som "bare" har haft det) har ikke gennemtænkt hvad det vil sige for batterilevetid, performance osv.

Jeg er selv den ulykkelige ejer af en HTC HD2 med Windows Mobile. Det er så tydeligt på det stykke software at de overhovedet ikke har tænkt på noget som helst, da de begyndte at kode på det. Ja, den kan multitaske, men hvis man ikke selv går ind og dræber processorne i tide og utide, så crasher de enten, og nogen gange tager de så styresystemet med sig, eller også så ligger de blot og tager processorkraft og batteritid. Ja, det har et godt kamera, men det er langsomt, og hvis man ikke dræber processen lige så snart man er færdig med at bruge det, så løber man tør for batteri i løbet af en times tid. Ja, de har flash, men igen, hvis man lader ens browser (Opera eller IE) stå åben med et flashelement, så koster det dyrt i batteri.

Jeg tror ikke vi kommer til at se de store ting inden for software, ihvertfald ikke til iPhone'n, i dag, men mon ikke der kommer noget nyt lir til iPad'en, den der TrackPad der har været på Engadget og, som Torben skriver, forbedringer over hele feltet.

(Til DIKU folkene: Mon de har set DIKUrevyen? Kommer der en giPad?)

 • 0
 • 0
#9 Jakob Damkjær

Cut and Paste er en af de features at når man først definer den så er den meget svær at ændre radikalt. Desuden så er Apple implementering af en system wide cut and paste service lige trinnet over Androids hvor hver enkelt app skal skrives til at kunne håndtere det.

Ang. multitasking så ved alle med noget der minder om indsigt at det er ikke fordi iPhone OS ikke kan multitaske (den gør det hele tiden) men som alle tjenesterne og APIerne så har de en udviklings cyklus hvor de først er i brug internt hos Apple i deres Apps og når de så er klar til at blive implementeret i en form der ikke behøver de store ændringer så slippes de løs til udviklerene.

Hvis vi ser på dette citat:

Andrew Kameka:

When asked about Android’s weak battery life at the Google Zeitgeist forum, Google co-founder Larry Page said that if anyone is not getting a full day’s worth of battery, there’s “something wrong.” Page then went on to suggest it’s probably user habits and third-party apps causing battery woes. “When there is software running in the background, that just sort of exhausts the battery quickly,” said Page.

Læs specielt den sidste sætning for den er guld værd...

Så selv google er klar over at hvis man bare tillader udviklerene at køre hvad de vil i baggrunden så smadre det batteriet...

Er der nogen der ikke har fanget det endnu så er den måde som Apple tilbyder multitasking (eller det er faktisk ikke noget godt ord til det, jeg ville ha kaldt det "managed tasking") er konstrueret således at det tillader langt de mest anvendelige former for simultan eksekvering (voip, lyd stream, App pause, push services, GPS service, task completion og local notification) men de holder styr på hvad der sker bag gardinet så din iPhone eller iPad altid er lige så snappy som den skal være.

Er der nogen der har et eksempel der er relevant der ikke er dækket af de tjenester der kommer i iP OS4 ? for jeg kan personligt ikke lige komme på det.

Hvis de først havde gjort det på android os (desktop mode multitasking) måden kunne de ikke slukke for den modus uden at rigtig mange apps ville holde op med at virke uden grund. Og når først der er en lazy måde at gøre noget på så er det rigtig svært at få alle udviklerene til at holde op med at gøre det igen og ja jeg kan godt indse at Apple er næsten superskurke fordi de har forsøgt at gøre noget rigtigt istedet for bare at tage den nemme vej og bare ændre switchen i OSet og se gennemsnits batteritiden gå i gulvet hurtigere end man kan nå at sige damn...

Ja, der har været ventetid på iP OS 4 var klart. Men nu er det her og developerne har udviklet med det de sidste par måneder så watch out for mass updates asap.

Samtidigt vil den masse OS opdatering vi står fremfor af alle iPhones undtagen 1. generation iPhones vil vise googles taktik med at lade telefon operatørene styre hvilke telefoner der kan opdateres (for folk der ikke kan ninja triks) er kun til skade for forbrugeren for det eneste telefon selskaberne tilsyneladende er interesseret i er at sælge telefoner og helst en ny hvert halve år.

Ja 1. gen iPhones er nu antikiviteter men de er også snart 3 år gamle... hvad kan en 3 år gammel android telefon ? hvad med en 2 år gammel ?

En 2 år gammel iPhone 3G vil uden ninja triks kunne køre iPhone OS 4 (ja der er nogen features den ikke kan trække men den vil ha software versions paritet med de nyeste 4. genrerations iPhones der kommer lige om lidt...

Hvilken 2 år gammel android telefon kan køre A OS 2.2 ? i nogen form ? vel og mærke uden ninja triks.

/Jakob

PS! Ordforklaring: Ninja triks = det som nørder kan som almindelige mennesker ikke kan.

PPS! Mener stadig at front facing camera er en nonfeature der vil ende sine dage udelukkende til "spejl" apps. Det har de sidste mange års ikke brug af videoconf på telefoner vist at det er en feature der bare burde slås ihjel for det er bare en genenmsnitslig ide der viste sig at være fuldstændig ubrugelig uden for reklame land...

 • 0
 • 0
#14 Morten Winther

Jeg har været imponeret over hvor produktiv jeg har været med min iPhone. At læse mails og nyheder på andre telefoner som fx Nokia E52 (min arb tlf) er en pine.

En ting som Exchange mail sync er utrolig fedt. Det er nemt at flytte mails mellem mapper, nemt at skrive. Man skriver faktiske længere svar på mobilen som man ellers ville vente til man er tilbage ved en bærbar.

Lav en test med iphone og en anden telefon. Find din position og find vej til en bestemt adresse. Det tager mindst 4 gange så lang tid på en Nokia som på en iPhone.

Så er det noget som touch som bare virker mere smooth på iPhone end på HTC Desire mm. iPhone hakker ikke i det på samme måde når man scroller i en browser.

Jeg er klar - bare skriv mig op til en iPhone 4.

Og ser iMovie til iPhone lige fedt ud ;-D

 • 0
 • 0
#15 Thomas Hansen

@JAKOB DAMKJÆR

Hvis de først havde gjort det på android os (desktop mode multitasking) måden kunne de ikke slukke for den modus uden at rigtig mange apps ville holde op med at virke uden grund.

Android har ikke "desktop mode multitasking". En app bliver lagt til at sove når den ikke er den øverste app længere. Hvis OSen skal bruge hukommelse, vågner den ikke igen. Den får dog chancen for at pakke sin state sammen, som den så den næste gang kan starte hvor den slap.

Og hvis jeg skimmer http://gizmodo.com/5512656/how-multitasking-works-in-the-new-iphone-os-40 er det det samme billede jeg får af iPhones spanking new multitasking...

I Android kan man så også lave services der kører i baggrunden. Skrevet ordenligt, så ligger de bare og sover indtil en event vækker dem til dåd, men selvfølgelig er det muligt at lave en dårlig service der arbejder for meget. Men det forkommer mig at "Task completion" eller de andre modes kan misbruges på samme måde.

Og når først der er en lazy måde at gøre noget på så er det rigtig svært at få alle udviklerene til at holde op med at gøre det igen og ja jeg kan godt indse at Apple er næsten superskurke fordi de har forsøgt at gøre noget rigtigt istedet for bare at tage den nemme vej og bare ændre switchen i OSet og se gennemsnits batteritiden gå i gulvet hurtigere end man kan nå at sige damn...

Bull... Det var en fejl, og de har indset det. "At det skulle gøres rigtigt" er smoke and mirrors over at de har kopieret konkurrentens metode. Deres virkelige forsvar imod apps der suger batteri er ikke en teknisk løsning, det er det faktum at de kan bestemme hvilke apps der bliver godkendt.

Så undskyld at vi ikke falder i næsegrus over at Apple leger catchup for en gangs skyld.

 • 0
 • 0
#16 Martin Jakobsen

Det er muligt at Nokia's telefoner har haft funktioner før iPhone, men i modsætning iPhone virker altid som en pose lort man ikke gider røre ved eller bruge i praksis.

(Jeg har udelukkende haft Nokia telefoner før jeg fik min iPhone)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere