Deadline-udvikler: Det er en shaky branche

André Tischer havde fundet sit drømmejob hos Deadline Games, der nu er gået konkurs. Nu skal han ud at finde et nyt sted, der har brug for kunstig intelligens.

Spilfirmaet Deadline Games måtte i dag fredag bide i det sure æble og erklære sig konkurs. Det efterlod 45 ansatte uden job, og datalog André Tischer er en af dem, der nu må lede efter andre græsgange.

»Det er rigtig ærgerligt, men det er jo en shaky branche. Så nu står vi en røvfuld udviklere, tegnere, animatorer og mange andre og skal ud at søge job,« lyder hans kommentar, mens kolleger omkring ham går og pakker deres ting ned. Firmaets lokaler på Holmen i København skal være tømt for alt personligt habengut klokken 15.

Drømmejobbet hos Deadline Games var André Tischers første fuldtidsjob efter endt uddannelse som datalog. Her arbejdede han med kunstig intelligens i spillene, så de computerstyrede figurer i spillene optrådte så naturligt og menneskeligt som muligt. Et felt, der optager ham meget, og som også specialet på DIKU handlede om.

Selvom det går op og ned i spilbranchen, er André Tischer ikke afskrækket fra en fremtid med computerspil. Når pinsen er overstået, skal der gang i jobsøgningen.

»Jeg vil sove længe tirsdag, og så klokken 11 skal jeg i gang med at sende mit CV rundt til andre danske spilproducenter. Jeg er ikke færdig med spilbranchen,« fortæller datalogen, der er a-menneske om en hals.

Selvom økonomien igennem længere tid har set skidt ud for Deadline Games, påvirkede det ikke motivationen hos medarbejderne, fortæller han.

»Vi har haft fornemmelsen af, at vi var økonomisk trængt, men jeg har altid troet på, at projektet ville lykkes. Vi har hele tiden haft en rigtig god stemning herude,« siger André Tischer, der har været rigtig glad for arbejdet på Deadline Games.

»Det var folk med ekstremt forskellige kompetencer og styrker, som skulle arbejde sammen. Det har været rigtig skægt. Jeg har haft et fantastisk job og kolleger,« lyder det fra udvikleren, der også har været imponeret over ledelsens kamp for firmaet.

»Det er cool, at de prøvede at holde os flydende så lang tid, som de gjorde,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael Schade

For da skal du melde dig ledig hos AF & A-kassen og det skal ske så hurtigt som muligt ellers mister du dagpenge-dage. Og husk de sidste 14 måneders lønsedler, kopi af ansættelseskontrakt, opsigelse & en bunke andet l**t. Det kan komme bagpå de fleste hvor meget man skal redegøre for, så stå du hellere tidligt op tirsdag og så sov længe og trygt onsdag.

 • 1
 • 0
#3 Michael Schade

Jo, hvis du har været der under (er det) 6 eller 9 mdr. og på funktionær eller lignende betingelser så har du op til 14 dage og jeg vil tro at opsigelsesfrister under 3 mdr. automatisk træder i kraft i forhold til garantifonden (er garantifonden lovpligtig?). Så første punkt tidlig tirsdag morgen vil være at ringe til fagforeningen og høre hvordan han skal forholde sig, dernæst vil han vel så få at vide om han kan lægge sig om på den anden side eller om benene skal ud af sengen.

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Ja, jeg stod op kl 6:45 (sagde at jeg var a-menneske). Jeg fik ordnet alt med min fagforening og jeg meldte mig arbejdssøgende men ikke ledig... her vil jeg lige brokke mig over jobnets hjemmeside! Jeg fik eksplicit at vide at jeg ikke måtte melde mig ledig.... men det eneste man kan på JobNet er at melde sig ledig... så jeg måtte ringe og få telefonsupport .. men well jeg er jo også kun datalog så dét dér med datasystemer er jo ikke lige min spidskompetence (ironien kan forhåbentligt føles her).. Men en virkelig god telefonsupporter guidede mig igennem junglen og jeg fik meldt mig ledig uden ydelse. Dagen igennem fik søgt det første job og jeg fik startet på at revidere mit CV. I dagene efter kastede jeg mig over at skrive ansøgninger til diverse danske spilfirmaer. Jeg har i skrivende stund ikke hørt fra nogen spilfirmaer, men håber at det snart kommer. Jeg er endnu ikke blevet ramt at megastress men det skal nok komme.

 • 0
 • 0
#6 Thomas Egebak

Da jeg skulle melde mig ledig cyklede jeg bare ned til centret (det faldt mig ikke ind, at det offentlige var nået langt nok til at man kunne gøre det online... og centret lå ret tæt på) og gik ind og sagde til en i skranken at jeg skulle melde mig ledig.

Hun kiggede op og spurgte bare om jeg kunne finde ud af at bruge en computer! Hvortil jeg efter et chokeret øjeblik fik samlet fatningen og svarede at "tja, det går lige."

... ikke lige et spørgsmål man normalt render ind i på DIKU :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere