Deadline-udvikler: Det er en shaky branche
Spilfirmaet Deadline Games måtte i dag fredag bide i det sure æble og erklære sig konkurs. Det efterlod 45 ansatte uden job, og datalog André Tischer er en af dem, der nu må lede efter andre græsgange.
»Det er rigtig ærgerligt, men det er jo en shaky branche. Så nu står vi en røvfuld udviklere, tegnere, animatorer og mange andre og skal ud at søge job,« lyder hans kommentar, mens kolleger omkring ham går og pakker deres ting ned. Firmaets lokaler på Holmen i København skal være tømt for alt personligt habengut klokken 15.
Drømmejobbet hos Deadline Games var André Tischers første fuldtidsjob efter endt uddannelse som datalog. Her arbejdede han med kunstig intelligens i spillene, så de computerstyrede figurer i spillene optrådte så naturligt og menneskeligt som muligt. Et felt, der optager ham meget, og som også specialet på DIKU handlede om.
Selvom det går op og ned i spilbranchen, er André Tischer ikke afskrækket fra en fremtid med computerspil. Når pinsen er overstået, skal der gang i jobsøgningen.
»Jeg vil sove længe tirsdag, og så klokken 11 skal jeg i gang med at sende mit CV rundt til andre danske spilproducenter. Jeg er ikke færdig med spilbranchen,« fortæller datalogen, der er a-menneske om en hals.
Selvom økonomien igennem længere tid har set skidt ud for Deadline Games, påvirkede det ikke motivationen hos medarbejderne, fortæller han.
»Vi har haft fornemmelsen af, at vi var økonomisk trængt, men jeg har altid troet på, at projektet ville lykkes. Vi har hele tiden haft en rigtig god stemning herude,« siger André Tischer, der har været rigtig glad for arbejdet på Deadline Games.
»Det var folk med ekstremt forskellige kompetencer og styrker, som skulle arbejde sammen. Det har været rigtig skægt. Jeg har haft et fantastisk job og kolleger,« lyder det fra udvikleren, der også har været imponeret over ledelsens kamp for firmaet.
»Det er cool, at de prøvede at holde os flydende så lang tid, som de gjorde,« siger han.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.