Deadline-udvikler: Det er en shaky branche

29. maj 2009 kl. 14:425
André Tischer havde fundet sit drømmejob hos Deadline Games, der nu er gået konkurs. Nu skal han ud at finde et nyt sted, der har brug for kunstig intelligens.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Spilfirmaet Deadline Games måtte i dag fredag bide i det sure æble og erklære sig konkurs. Det efterlod 45 ansatte uden job, og datalog André Tischer er en af dem, der nu må lede efter andre græsgange.

»Det er rigtig ærgerligt, men det er jo en shaky branche. Så nu står vi en røvfuld udviklere, tegnere, animatorer og mange andre og skal ud at søge job,« lyder hans kommentar, mens kolleger omkring ham går og pakker deres ting ned. Firmaets lokaler på Holmen i København skal være tømt for alt personligt habengut klokken 15.

Drømmejobbet hos Deadline Games var André Tischers første fuldtidsjob efter endt uddannelse som datalog. Her arbejdede han med kunstig intelligens i spillene, så de computerstyrede figurer i spillene optrådte så naturligt og menneskeligt som muligt. Et felt, der optager ham meget, og som også specialet på DIKU handlede om.

Selvom det går op og ned i spilbranchen, er André Tischer ikke afskrækket fra en fremtid med computerspil. Når pinsen er overstået, skal der gang i jobsøgningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg vil sove længe tirsdag, og så klokken 11 skal jeg i gang med at sende mit CV rundt til andre danske spilproducenter. Jeg er ikke færdig med spilbranchen,« fortæller datalogen, der er a-menneske om en hals.

Selvom økonomien igennem længere tid har set skidt ud for Deadline Games, påvirkede det ikke motivationen hos medarbejderne, fortæller han.

»Vi har haft fornemmelsen af, at vi var økonomisk trængt, men jeg har altid troet på, at projektet ville lykkes. Vi har hele tiden haft en rigtig god stemning herude,« siger André Tischer, der har været rigtig glad for arbejdet på Deadline Games.

»Det var folk med ekstremt forskellige kompetencer og styrker, som skulle arbejde sammen. Det har været rigtig skægt. Jeg har haft et fantastisk job og kolleger,« lyder det fra udvikleren, der også har været imponeret over ledelsens kamp for firmaet.

»Det er cool, at de prøvede at holde os flydende så lang tid, som de gjorde,« siger han.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. maj 2009 kl. 21:53

For da skal du melde dig ledig hos AF & A-kassen og det skal ske så hurtigt som muligt ellers mister du dagpenge-dage. Og husk de sidste 14 måneders lønsedler, kopi af ansættelseskontrakt, opsigelse & en bunke andet l**t. Det kan komme bagpå de fleste hvor meget man skal redegøre for, så stå du hellere tidligt op tirsdag og så sov længe og trygt onsdag.

2
30. maj 2009 kl. 02:19

Dagpenge? Er medarbejdernes løn i opsigelsesperioden (typisk tre måneder) ikke dækket af løngarantifonden når et firma går konkurs?

3
30. maj 2009 kl. 12:33

Jo, hvis du har været der under (er det) 6 eller 9 mdr. og på funktionær eller lignende betingelser så har du op til 14 dage og jeg vil tro at opsigelsesfrister under 3 mdr. automatisk træder i kraft i forhold til garantifonden (er garantifonden lovpligtig?). Så første punkt tidlig tirsdag morgen vil være at ringe til fagforeningen og høre hvordan han skal forholde sig, dernæst vil han vel så få at vide om han kan lægge sig om på den anden side eller om benene skal ud af sengen.

4
2. juni 2009 kl. 21:49

Stod du tidligt op eller ? Fortæl evt. lidt om den første dag uden fast arbejde hvis du har lyst, det kan være informativt for mange.

6
29. marts 2010 kl. 12:39

Da jeg skulle melde mig ledig cyklede jeg bare ned til centret (det faldt mig ikke ind, at det offentlige var nået langt nok til at man kunne gøre det online... og centret lå ret tæt på) og gik ind og sagde til en i skranken at jeg skulle melde mig ledig.

Hun kiggede op og spurgte bare om jeg kunne finde ud af at bruge en computer! Hvortil jeg efter et chokeret øjeblik fik samlet fatningen og svarede at "tja, det går lige."

... ikke lige et spørgsmål man normalt render ind i på DIKU :)