De Olympiske Lege giver e-sport den kulde skulder

Komiteen for de Olympiske Lege vil hellere 'fokusere på professionelle atleter og spillere end på computerspil i sig selv' i forhold til diskussionen om, hvorvidt e-sport kan blive sin egen genre til fremtidige olympiske lege.

Der kan gå lang tid, før League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive og Fortnite bliver deres egne sportsgrene ved De Olympiske Lege.

Den internationale komite for De Olympiske Lege var ellers tilbage i 2017 positive overfor ideen om at uddele guldmedaljer til atleter, når det eksempelvis lykkedes dem at springe modstanderens virtuelle base i luften ved hjælp af granater, pistoler eller kugler af ild.

Men nu har komiteen lagt denne idé på hylden, hvor man blandt andet nu har meldt ud, at man 'hellere vil fokusere på atleter og spillere end på selve computerspillene'. Det skriver Businessinsider.com på baggrund af det topmøde den internationale komite for De Olympiske Lege arrangerede for få uger siden

I samme udmelding har komiteen dog udtrykt begejstring for computerspil, som simulerer traditionelle sportsgrene, hvorfor der kan være en vej ind til de olympiske lege for spil som eksempelvis FIFA. Komiteen har også vist interesse for computerspil, der simulerer virkeligheden i form af virtual reality og augmented reality.

Læs også: Dansk disciplinærudvalg oprettes for at bekæmpe snyd og doping indenfor e-sport

Når komiteen for De Olympiske Lege lægger vægt på selve atleterne frem for de sportsgrene, disse atleter er en del af, skyldes det, at komiteen ønsker at promovere en sund livsstil i forbindelse med udøvelsen af den givne sportsgren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere