De hollandske myndigheder har mistet eksterne harddisks med data på millioner af organdonere

Illustration: IOSafe
Myndighederne i Holland har opdaget at de mangler to harddisks, som indeholder data på mange millioner hollandske borgere.

To eksterne harddisks, der indeholder kopier af personlige data på 6,9 millioner hollandske organdonere, er forsvundet fra de hollandske myndigheders varetægt. Det skriver ZDnet..

De to harddisks var taget ud af brug i 2016, og lå opbevaret hos myndigheder, som nu pludselig har opdaget, at de er forsvundet.

Ifølge de hollandske myndigheder er det usandsynligt at oplysningerne vil blive brugt til identitetstyveri eller svindel. De oplyser også, at tabet ikke vil have indflydelse på organdonor systemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Louise Klint

Ja, man sidder og måber.

Naturligvis siger myndighederne, som de gør. Men hvem i alverden tror på det?

Hvordan kan det lade sig gøre?!

Hvordan kan man have en så lemfældig omgang med så højfølsomme oplysninger. Overvej engang konsekvenserne. (Du vil gerne dele dine organer i tilfælde af trafikuheld mv., med definitiv udgang. Du står på en lækket liste). Hvad koster dette i GDPR-bøde?

  • 4
  • 0
#3 Kenn Nielsen

"Ifølge de hollandske myndigheder er det usandsynligt at oplysningerne vil blive brugt til identitetstyveri eller svindel."

Ja. - Det bruges ofte også herhjemme: "Stol trygt på os! - Jo, vi fejler også, men i de allerfleste tilfælde er der ingen som kan se hvordan og hvormeget fejlen nøjagtigt betyder for DIG. Og hvis du ikke med det samme kan se hvordan datalækken påvirker dig, så er der nok ikke nogen skade sket.... Lad nu være med at lyde som alle sølvpapirshattene..Du er jo klogere end dét ! "

Suk !!

K

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere