DDoS-hackerangreb lægger Folketingets hjemmeside ned for anden gang på tre dage

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Opdateret: Et stort antal opkald fra udenlandske servere har lagt Folketingets hjemmeside ned både fredag og mandag, så offentligheden ikke har adgang til siden.

Det første angreb ramte fredag den 11. december og lagde Folketingets hjemmeside ned indtil kl. 10 dagen efter.

Der var tale om et Distributed Denial of Service (DDoS)-angreb, hvor en stor mængde gentagne opkald fra et netværk af udenlandske servere overbelastede Folketingets internetforbindelse og dermed lagde hjemmesiden ned.

Det oplyste Folketinget på sin hjemmeside lørdag i en meddelelse, som dog i skrivende stund er utilgængelig.

For efter at siden kom op at køre igen over weekenden, har et nyt DDoS-angreb atter lagt hjemmesiden på is fra omkring kl. 10 mandag.

I øjeblikket er ft.dk stadig utilgængelig for besøgende hos blokerede internetudbydere.

Det er endnu uvist, hvem der står bag de to angreb. Folketingets internetleverandør, Telia, arbejder i øjeblikket på at dæmme op for angrebene ved at blokere for adgangen til www.ft.dk fra alle udenlandske internetudbydere. Også mindre danske internetudbydere har fået blokeret adgangen, hvilket gør Folketingets hjemmeside utilgængelig for udbydernes kunder.

Det er kun udbydere med forbindelse til Telias netværk, der indtil videre har adgang til websiden.

Version2 følger op på sagen, når der foreligger nye oplysninger.

Opdateret den 14. december 2015, kl. 14:09 med oplysninger om blokering af internetudbydere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Kan I evt. spørge dem om de selv har lukket helt ned for den? og hvorfor?

Det er jo noget man indimellem vælger, hvis man vil undgå angreb der skjuler sig i mængden. I dette tilfælde er det ikke tydeligt hvorfor og derfor giver det imho ikke så meget mening at blokere - medmindre angrebet er så stort at ISP vil have det lukket

Spørgsmålene hober sig op, spørg dem :-)

 • 6
 • 0
#2 Martin Jensen

Man må have en stærk formodning om at der sker fordækte ting i ly af DDOS'et - siden journalisten kalder det for et hacker-angreb.

Alternativet, at det er to teenagere der har betalt 10$ i en IRC kanal for shits'n'gigglez sælger sikkert ikke clicks i samme grad som De Onde Onde Hakkere (og tænk nu endelig på børnene!).

Kan journalisterne ikke se om de kan undlade at bidrage til at ophøje disse potentielle sub-scriptkiddies til 'hackere' fordi de kan gennemføre et køb af en 60-minut "booter" på internet i 2015?

Til gengæld så er jeg 100% for, at man omtaler dem der faktisk gør andet end at social-engineere, eller gætte dårlige kodeord / bryde sikkerhedsspørgsmål, for hackere. Det er kun fair. Barren er sænket lidt, men stadig - der er brugen af 'hackere', i min optik, ok i en artikel.

Det kræver selvfølgelig igen lidt ... journalistisk bid.

Mvh Martin

 • 5
 • 5
#3 Martin Jensen

Jeg har intet imod thumbs-downs, for jeg har tit markante holdninger, og jeg tager også tit fejl af noget. Men - thumbs-downs er ekstra spiselige, hvis de krydres med en kommentar omkring hvad man selv synes eller mener, og hvori det jeg mener er helt galt. :-)

 • 6
 • 0
#6 Einar Petersen

Er der nogen som kigger på om dette evt. er en udløber / forlængelse af forlydender om nylige angreb på Færøske IT interesser og hvilke juridiske tiltag er i overvejelse såfremt man kan linke disse angreb på Folketinget og de Færøske angreb sammen med og evt, tilbage til for eksempel organisationer såsom Sea Shepperd eller andre ligesindede organisationer / individer.

Tænker om der kunne være forbindelse med den mailbombing som tidligere i år forsøgte at nedlægge det Danske folketing i protest og som nu har taget en mere aggresiv drejning ?

Angrebene på Færøske interesser blev foretaget af sympatisører af førnævnte gruppe sagdes det og det er vel ikke utænkeligt de er connectede.

Det ville være særdeles interessant at se/høre hvor langt man agter at gå fra myndighedernes side til at retsforfølge disse individer der står bag disse angreb.

Er der nogen som kan sige hvad, såfremt man finder frem til gerningsmænd / kvinder og evt. ansvarlige for opildnen af samme, strafferammen egentlig er for denne slags angreb... ?

Dernæst ville det være interessant at få en kommentar fra Centret for Cybersikkerhed om de har en ide om hvad der er som foregår.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere