DBA-brugere fik løjerlig besked om 'hack'

Tirsdag eftermiddag fik flere DBA-brugere en besked med ordlyden 'Hack'. Ingen er dog blevet hacket, oplyser DBA. Illustration: screenshot iOS / Christian Østergaard
Brugere af app'en til handels-sitet dba.dk har ved en fejl fået en besked med ordlyden 'hack'.

Brugere af app'en for handels-sitet DBA fik tirsdag eftermiddag en push-besked med overskriften 'Hack' og teksten 'fdsfds'. Trods overskriften er der ifølge kommunikationschef for DBA Sofie Lund ikke tale om, at nogen er blevet hacket.

»Der er tale om en intern testmail, der ved en fejl blev sendt ud til vores brugere. Det beklager vi meget,« skriver hun i en mail til Version2 sendt sidst på eftermiddagen i går. Hun tilføjer:

»Der er ikke sket noget, og vi er ikke blevet hacket. Vi er i gang med at give vores brugere besked.«

Til Ekstra Bladet har Sofie Lund oplyst, at beskeden blev sendt ud i forbindelse med et hackaton. Og derfor fik beskeden overskriften 'Hack'.

»Så det er helt tilfældigt, og det har de bare kaldt sig. Der kunne lige så godt have stået 'den lyserøde elefant',« fortæller Sofie Lund til Ekstra Bladet.

Udvikler trykkede det forkerte sted

I en mail til Version2 uddyber Sofie Lund, at det kun er brugere af app'en på iOS, der har fået fejl-beskeden.

»Det der skete var, at vores tech-team var i gang med at teste en push-besked ved at sende den til én udviklers egen telefon. Det var sidste 'accept-test' for at bekræfte, at det virkede. Forinden var det allerede testet på vores testmiljø. Udvikleren får ved en fejl trykket det forkerte sted, der sender beskeden til hele appen i stedet for den ene personligt. Altså en menneskelig fejl, som vi beklager,« skriver Sofie Lund og tilføjer:

»Vi har lukket for den funktion, så det ikke kan ske igen, mens vi arbejder på en permanent løsning. Igen vil vi understrege, at der ikke på noget tidpunkt har været tale om, at vi eller brugerne er blevet hacket.«

Artiklen er opdateret med uddybende kommentarer fra DBA i forhold til, hvad der gik galt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Christiansen

Cms = Content management system

Så vidt jeg ved så skal man være ualmindelig kloset hvis man skal sende til alle brugere, for reelt skal man først vælge kontaktperson, sansyneligvis bruger de joomla eller wordpress.

Når de giver alle deres bruger besked bruger de samme procedure, og undskyldning for at bruge ordet 'Hack' er nærmest et latent forsøg på at bortforklare de har dummet sig.

Vi ved alle samen som beskæftiger os med cms at der er begået en Newb / Noob fejl.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere