Dato-indstilling kan slå Apple-enheder ihjel

Det kan være enden på en iPhone eller iPad at sætte datoen til 1. januar 1970.

En besynderlig fejl i Apples enheder kan få dato-indstillingen til at være det sidste, du indstiller. I en tråd på Reddit har brugere demonstreret, hvordan iPhones og iPads går i boot loop, hvis datoen indstilles til 1. januar 1970

Det skriver The Register.

Læs også: Apple: Error 53 er en sikkerhedsforanstaltning

Web-trolls forsøger at få brugere til at sabotere egne enheder.

Den lange vej, der skal scrolles for at komme 46 år bagud i tiden, udelukker, at den fatale dato-ændring sker ved et uheld. Men uheldige iPhone-ejere kan være faldet for trolls, der med løftet om et smart retro-tema lokker brugere til at indstille datoen til 1. januar 1970.

Sker det på en 64-bit iOS-enhed - som iPhone 5s og nyere modeller eller iPad Air og nyere - vil enheden efter reboot blive fanget i en boot-løkke, der ikke viser andet end et hvidt Apple-logo.

Læs også: Kritisk Airdrop-sikkerhedshul i Apple-enheder: Opgrader til iOS 9 nu

For nogle brugere er det lykkedes at genvinde telefonen efter nogle timer i den tilstand. For andre har det hjulpet, at lade telefonens batteri løbe helt tør, mens andre har opgivet og sendt enheden til reparation.

Fejlen bunder tilsyneladende i måden, hvorpå de nyere Apple-enheder håndterer tid. Systemet bruger unix-tid, der regnes i sekunder fra 1. januar 1970 klokken 00:00 UTC. Hvis ens tidszone ligger før UTC, kan man risikere at unix-værdien bliver negativ. Det er muligvis dette fænomen, der sender Apple-enhederne i knæ, vurderer The Register.

Læs også: Apples App Store er for første gang blevet infiltreret af malware

Hvis den teori holder stik, burde fejlen ikke påvirke telefoner i Danmark, der er indstillet til tidszonen UTC +1. Version2 anbefaler dog, at man ikke tester det på en enhed, man er glad for.

Det er endnu uvist, om fejlen giver en reel sikkerhedsrisiko for Apple-brugere. Ifølge Ars Technica kunne fejlen teoretisk udnyttes via den såkaldte Network Time Protocol, der bruges til at indstille dato og tid, og hvis data er ikke krypteret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017