Datingside i homo-strid med Firefox

Besøgende på dating-tjenesten OKCupid bliver nu advaret mod at bruge Firefox, fordi Mozillas nye direktør har været modstander af homo-ægteskaber.

Den ellers på mange måder ’politisk korrekte’ browser Firefox er kommet i modvind, efter organisationen bag Firefox, Mozilla, har fået ny direktør.

Brendan Eich, der overtog ledelsen af Mozilla for få dage siden, var nemlig tilbage i 2008 tilhænger af en lov, der forbød homoseksuelle ægteskaber i Californien, og støttede også kampagnen for loven økonomisk med tusind dollars.

At han nu er blevet ny direktør, har fået den populære datingtjeneste OKCupid til at vise alle besøgende med Firefox en særlig besked, med en opfordring til at skifte browser. Det skriver The Verge.

Fordi Mozillas direktør ikke er tilhænger af lige rettigheder for alle, foretrækker OKCupid, at brugerne ikke anvender Mozilla-software til at besøge OKCupid, lyder beskeden på skærmen.

Udnævnelsen af Brendan Eich, der i it-kredse er mest kendt som manden bag Javascript, har også fået et bestyrelsesmedlem til at forlade Mozilla i protest.

Mozilla har reageret med en generel melding om, at firmaet støtter lige rettigheder, inklusive homoseksuelles ret til at gifte sig.

Loven fra 2008 blev i øvrigt vedtaget ved en folkeafstemning, men blev i 2012 underkendt som forfatningsstridig af højesteret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas (bbb) Hansen

Nu bruger jeg heller ikke firefox mere. Sådan en holding kan man bare ikke have sympati med.

Kvinder og sorte mennesker kan jeg forstå ikke skal have samme rettigheder som os hvide mænd, da vi bare er mere intelligente og kloge. Som er helt i trit med ledelsen hos FreeBSD og de fleste kloge linux projekter.

 • 4
 • 18
#2 Jørgen Elgaard Larsen

Det er da en overreaktion af rang at droppe Firefox på grund af én mands tåbelige holdninger. Især når Mozilla har været ude og sige det modsatte.

Når jeg tænker på, hvor mange mærkelige mennesker, der er involveret i et vilkårligt større softwareprojekt, har jeg svært ved at forestille mig, hvilken software jeg overhovedet ville kunne bruge med din holdning.

 • 18
 • 1
#10 Niels Buus

Brendan Eich har ytringsfriheden til at tale dårligt om homoseksuelle.

Websites har ytringsfriheden til at tale dårligt om Brendan Eich og fraråde at bruge produkter fra en organisation som han styrer.

Hvad er problemet?

 • 5
 • 0
#13 Gert Agerholm

Hvad har denne artikel at gøre med retten til at ytre sin mening?

Hvad har denne artikel i det hele taget med IT at gøre? Den drejer sig i bund og grund om at hænge Brendan Eich ud på grund af en sexuel holdning han havde i 2008. For det første er det 6 år siden, selv om jeg tvivler han har skiftet holdning. For det andet har det INTET med IT at gøre. Ved at bringe en sådan artikel i IT sammenhæng forsøger man bevidst/ubevidst at skabe negativ holdning om manden. Hvis man ikke er Pro Homo bliver man i dag med det samme angrebet. Det er helt OK at sige at man er af anden mening og at man er uening, det har jo nettop med ytringsfrihed at gøre, men det er ikke OK bevidst at skabe negativ omtale, det gælder begge veje. Og så er vi tilbage ved ytringsfriheden.

Tænk tilbage på Muhamed tegningerne. Vi skulle ikke gerne gribe til samme metoder som nogle af dem der i sin tid var mod disse tegninger. Her værnede vi meget om ytrings friheden. Lag os holde fast i det og give hinanden frihed til forskellige meninger så længe meningen ikke fører til fysisk undertrykkelse.

Og ja, dette har ikke noget med IT at gøre, men det har artriklen heller ikke.

 • 6
 • 1
#15 Claus Jacobsen

Desværre er det bare hverdag - især i det så ekstremt politisk (u)korrekte land USA. - Det er også et land hvor de beder om password til ens facebook profil for at se hvad det er for beskeder man sender ud. - MEGET skræmmende tendens (og heldigvis er der vist kommet lov om at de ikke må bede om password mere, men det er jo bare toppen af isbjerget) Vi har her i Danmark en meget fri tilgang til hinanden, men andre steder i verden er der altså nogle seriøse restriktioner for hvad man må/ikke må gøre. Firmaer som HP, IBM, Dell og alle de andre store virksomheder har nogle syge etiske retningslinjer også kaldet Code of Conduct. - INGEN er hævet over dem, og der er rigtigt mange direktører der er blevet kastet på porten på grund af den slags. - Mest for at undgå sagsanlæg som jo i USA er et spm om %'er af samlet fortjeneste og dermed ualmindeligt farligt at få på nakken som virksomhed.

En skræmmende verden vi lever i, men med den måde information spredes på i dag og så let som ingenting kan tages ud af kontekst og bruges til rigtigt meget badwill, så skal man bare passe på med hvad der kommer ud af munden i dag. (Jeremy Clarkson er vist lige blevet sagsøgt IGEN IGEN for at have udtalt sig "lettere uheldigt" om asiater i deres sidste afsnit af Topgear)

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere