Vi må vente lidt endnu på en endelig afgørelse i Chromebook-sagen, selvom den har været undervejs siden slutningen af 2019.
Det skriver Datatilsynet på sin hjemmeside.
Sagen eksploderede i sommers, da Datatilsynet nedlagde et forbud mod, at folkeskoleeleverne i Helsingør Kommune måtte bruge Googles computere.
Årsagen var, at kommunen i en lang periode havde afvist, at Chromebooken og tjenesten Google Workspace for Education kunne lede til en høj risiko for børnene og lærerne. Men i septembers fik de computerne igen, og Kommunernes Landsforening (KL) gik ind i sagen.
Efterfølgende har KL og en arbejdsgruppe med repræsentanter fra flere af landets Chromebook-kommuner forhandlet med Google om en ny kontrakt, der giver større indsigt i, hvad der sker med persondata, når den lander hos tech-giganten.
Den 3. november sendte KL materiale til Datatilsynet, der skal fungere som dokumentation for, at behandlingen overholder GDPR. Siden da har tilsynsmyndigheden undersøgt materialet, og tidligere har det lydt, at der ville komme en endelig afgørelse inden det nye år.
Men nu har tilsynet udskudt afgørelsen til den 23. januar, fordi kommunerne har »oplyst til Datatilsynet, at de vil fremsende yderligere materiale i sagen.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.