Datatilsynet i Sverige undersøger ukrypterede mails med følsomme oplysninger

I flere tilfælde har offentlige i Sverige institutioner sendt følsomme persondata med ukrypterede emails. Det får nu det svenske datatilsyn til et indlede en undersøgelse.

To af hinanden uafhængige tilfælde af fremsendelse af følsomme personoplysninger - i begge tilfælde med sundhedsdata - er nu lagt under luppen af Datatilsynet, kaldet Datainspektionen, i Sverige.

I det første tilfælde har Region Uppsala anmeldt to tilfælde med følsomme personoplysninger, der er sendt ukrypteret til modtagere både i og udenfor Sverige. Det fremgår af en nyhed på Datainspektionens hjemmeside.

»Nu vil vi blandt andet finde ud af, om regionen har et grundlag for behandling af ​​personoplysninger på denne måde,« siger Alli Abdulla, der deltager i Datatilsynets gennemgang.

Regionen skal også svare på, om den systematisk og regelmæssigt kontrollerer om uvedkommende har haft adgang til personoplysninger.

Ifølge Datatilsynet i Danmark, har tilsynet den »opfattelse, at det normalt vil være en passende sikkerhedsforanstaltning – for både offentlige og private aktører – at anvende kryptering ved transmission af fortrolige og følsomme personoplysninger med e-mail via internettet.«

I det andet tilfælde er det Umeå Universitet, der fra politiet har modtaget følsomme personoplysninger i forskningsøjemed, fremgår det af en meddelelse. Men ifølge en klage fra politiet har universitetet videresendt de følsomme data med ukrypteret email.

Følsomme personoplysninger, herunder om sundhed, politisk overbevisning eller genetiske og biometriske data, er underlagt særlig beskyttelse i databeskyttelsesforordningen, GDPR, lyder det fra Datainspektionen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere