Datatilsynet politianmelder Vejle Kommune: Kræver GDPR-bøde på 200.000 kroner
Sikkerhedsniveauet er ikke på plads hos Vejle Kommune.
Det har fået Datatilsynet til at politianmelde kommunen og indstille til en bøde på 200.000 kroner, skriver tilsynet på sin hjemmeside.
»Datatilsynet vurderer, at kommunen ikke har levet op til kravene om et passende sikkerhedsniveau i databeskyttelsesforordningen,«
Sagen tog sin begyndelse, da kommunen selv meldte et brud på persondatasikkerheden. Datatilsynet oplyser, at »den kommunale tandpleje havde haft en fast praksis, hvor velkomstbreve indeholdende begge forældres adresser automatisk var blevet fremsendt til begge forældremyndighedsindehavere. Kommunen havde i de enkelte tilfælde ikke vurderet, hvorvidt oplysningerne måtte videregives til den anden forælder.«
Dermed fik forældre oplysninger om den anden forælders og eventuelt barnets adresse - uagtet, at forælderen og dennes adresse var underlagt navne- og adressebeskyttelse.
»Når man opsætter en automatisk proces til fremsendelse af breve med personoplysninger, for eksempel adresser, skal man tage højde for, at videregivelse af oplysningerne i hvert enkelt tilfælde ikke må udsætte borgeres, herunder børns, rettigheder for en risiko. Man skal i øvrigt altid vurdere, om det overhovedet er nødvendigt, at oplysningerne fremgår af brevene,«udtaler chefkonsulent i Datatilsynet Eva Volfing i en pressemeddelelse

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.