Datatilsynet overvejer sag om blå bog-læk - både online og papirudgave

Datatilsynet overvejer nu at gå ind i sagen om læk af intime oplysninger i hundredetusindvis på blaabog.com. Også de fysiske udgaver af de blå bøger kan være problematiske, vurderer kontorchef.

Datatilsynet overvejer nu at gå ind sagen, hvor man med minimal indsats har kunnet downloade intime oplysninger om scoringer, telefonnumre og emailadresser på over 250.000 elever.

Læs også: 250.000 elevers intime oplysninger blottet på nettet

Kontorchef i Datatilsynet Lena Andersen forklarer Version2, at hun ikke på nuværende tidspunkt kan gå ind i den konkrete sag om C L Seiferts of A J Eriksens læk af personlige oplysninger, da der endnu ikke er indgivet nogen klage.

»Generelt kan jeg derfor kun sige, at vi fra tid til anden desværre ser fejl, hvor løsninger bliver konstrueret på en måde, der ikke var meningen, og at oplysninger derfor kommer på gale veje. Men som du fortæller mig omstændighederne, var oplysningerne i det konkrete tilfælde tænkt til offentliggørelse og burde derfor slet ikke omfatte fortrolige oplysninger. Men hvis der skrives følsomme oplysninger, kan det godt være et problem - både i forhold til bogen og online-løsningen,« siger Lena Andersen til Version2.

Hun lægger vægt på, at hun med sin udtalelse ikke fælder nogen dom i den konkrete sag, men vil ikke afvise, at lækket ender som en sag på hendes bord:

»Normalt prioriterer vi sager med endnu mere private oplysninger, som for eksempel en kommune, der sjusker med folks CPR-numre. Jeg kan godt se, at de oplysninger, du nævner, vil kunne drille folk, men det lyder også som om det er en erkendt fejl, som virksomheden nu har rettet,« siger Lena Andersen.

Læs også: Må du gemme kunders cpr-numre? Test din viden om persondataloven

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Dennis Schwartz-Knap

Først og fremmest handler det om at indsamle beviser... :) Her kunne v2 jo måske hjælpe mere end jeg selv...

Derudover handler det om at få fundet ud af om de reelt har lukket hullet eller om de bare har ændret ID return headeren til et andet nummer.

  • 0
  • 0
#7 Benjamin Kristensen

Først og fremmest handler det om at indsamle beviser... :) Her kunne v2 jo måske hjælpe mere end jeg selv...

Ja jeg vil sige at beviserne burde være i orden hvis v2 vil hjælpe..

Men der burde stadig være en sag selv om de har rettet fejlen (hvilket jeg tvivler på).. ikke?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere