Datatilsynet overvejer sag om blå bog-læk - både online og papirudgave
Datatilsynet overvejer nu at gå ind sagen, hvor man med minimal indsats har kunnet downloade intime oplysninger om scoringer, telefonnumre og emailadresser på over 250.000 elever.
Kontorchef i Datatilsynet Lena Andersen forklarer Version2, at hun ikke på nuværende tidspunkt kan gå ind i den konkrete sag om C L Seiferts of A J Eriksens læk af personlige oplysninger, da der endnu ikke er indgivet nogen klage.
»Generelt kan jeg derfor kun sige, at vi fra tid til anden desværre ser fejl, hvor løsninger bliver konstrueret på en måde, der ikke var meningen, og at oplysninger derfor kommer på gale veje. Men som du fortæller mig omstændighederne, var oplysningerne i det konkrete tilfælde tænkt til offentliggørelse og burde derfor slet ikke omfatte fortrolige oplysninger. Men hvis der skrives følsomme oplysninger, kan det godt være et problem - både i forhold til bogen og online-løsningen,« siger Lena Andersen til Version2.
Hun lægger vægt på, at hun med sin udtalelse ikke fælder nogen dom i den konkrete sag, men vil ikke afvise, at lækket ender som en sag på hendes bord:
»Normalt prioriterer vi sager med endnu mere private oplysninger, som for eksempel en kommune, der sjusker med folks CPR-numre. Jeg kan godt se, at de oplysninger, du nævner, vil kunne drille folk, men det lyder også som om det er en erkendt fejl, som virksomheden nu har rettet,« siger Lena Andersen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.