Datatilsynet overvejer sag om blå bog-læk - både online og papirudgave

7. marts 2011 kl. 10:497
Datatilsynet overvejer nu at gå ind i sagen om læk af intime oplysninger i hundredetusindvis på blaabog.com. Også de fysiske udgaver af de blå bøger kan være problematiske, vurderer kontorchef.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Datatilsynet overvejer nu at gå ind sagen, hvor man med minimal indsats har kunnet downloade intime oplysninger om scoringer, telefonnumre og emailadresser på over 250.000 elever.

Kontorchef i Datatilsynet Lena Andersen forklarer Version2, at hun ikke på nuværende tidspunkt kan gå ind i den konkrete sag om C L Seiferts of A J Eriksens læk af personlige oplysninger, da der endnu ikke er indgivet nogen klage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Generelt kan jeg derfor kun sige, at vi fra tid til anden desværre ser fejl, hvor løsninger bliver konstrueret på en måde, der ikke var meningen, og at oplysninger derfor kommer på gale veje. Men som du fortæller mig omstændighederne, var oplysningerne i det konkrete tilfælde tænkt til offentliggørelse og burde derfor slet ikke omfatte fortrolige oplysninger. Men hvis der skrives følsomme oplysninger, kan det godt være et problem - både i forhold til bogen og online-løsningen,« siger Lena Andersen til Version2.

Hun lægger vægt på, at hun med sin udtalelse ikke fælder nogen dom i den konkrete sag, men vil ikke afvise, at lækket ender som en sag på hendes bord:

»Normalt prioriterer vi sager med endnu mere private oplysninger, som for eksempel en kommune, der sjusker med folks CPR-numre. Jeg kan godt se, at de oplysninger, du nævner, vil kunne drille folk, men det lyder også som om det er en erkendt fejl, som virksomheden nu har rettet,« siger Lena Andersen.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. marts 2011 kl. 12:34

Så giv mig et link, og jeg skal gerne ingive en klage over at mine data har været offentligt tilgængelige...

2
7. marts 2011 kl. 12:41

Det var ellers min opfattelse at datatilsynet kan tage sager op af egen drift og på ingen måde behøver at vente på en klage? Er det helt forkert?

4
7. marts 2011 kl. 12:55

Det er vel gratis at lave klagen, så det handler vel om at finde en som føler sig forurettet... Jeg skal nok hjælpe med at skrive klagen...

5
7. marts 2011 kl. 12:58

Det er vel gratis at lave klagen, så det handler vel om at finde en som føler sig forurettet... Jeg skal nok hjælpe med at skrive klagen...

Super.. Hvornår kan vi begynde?

6
7. marts 2011 kl. 13:05

Først og fremmest handler det om at indsamle beviser... :) Her kunne v2 jo måske hjælpe mere end jeg selv...

Derudover handler det om at få fundet ud af om de reelt har lukket hullet eller om de bare har ændret ID return headeren til et andet nummer.

7
7. marts 2011 kl. 13:14

Først og fremmest handler det om at indsamle beviser... :) Her kunne v2 jo måske hjælpe mere end jeg selv...

Ja jeg vil sige at beviserne burde være i orden hvis v2 vil hjælpe..

Men der burde stadig være en sag selv om de har rettet fejlen (hvilket jeg tvivler på).. ikke?

3
7. marts 2011 kl. 12:54

Mon ikke hun mener, at den ikke er stor nok til at de vil tage den op af egen initiativ, men hvis der kommer nok klager, er de nødt til at kigge på det alligevel.