Datatilsynet overdrager TikTok-sag til Irland

3 kommentarer.  Hop til debatten
Datatilsynet overdrager TikTok-sag til Irland
Illustration: bigtunaonline / bigstock.
Danmarks sag er ikke den eneste, der er blevet overdraget, skriver Datatilsynet.
22. januar 2021 kl. 10:34
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

TikTok har etableret sig i Irland, og derfor overdrager Datatilsynet i tråd med reglerne i GDPR nu sin undersøgelse af TikTok til det irske datatilsyn. Det skriver Datatilsynet selv i en pressemeddelelse.

I juni startede Datatilsynet en sag mod det sociale medie TikTok for at undersøge grundlaget for og sikkerheden i tjenestens behandling af personoplysninger.

»Etableringen i Irland gør, at det irske tilsyn nu er det, man kalder den ledende tilsynsmyndighed over for TikTok. Siden vi startede den danske undersøgelse op, har vi deltaget i et tæt samarbejde med andre europæiske tilsynsmyndigheder, som har haft lignende undersøgelser rettet mod TikTok,« siger jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet Allan Frank.

»Der har med andre ord været et ret hårdt pres på TikTok fra en række lande.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden da har TikTok oplyst, at man ville etablere sig i Europa med et hovedsæde i Irland, og det irske datatilsyn har nu meddelt TikTok, at det er af den opfattelse, at TikTok er hovedetableret i Irland. Datatilsynet i Danmark vil derfor - i overensstemmelse med reglerne i GDPR - overdrage sagen til det irske datatilsyn.

»Nu vil vil tage skridt til at overdrage de danske undersøgelser til vores irske kollegaer - og det betyder også, at det arbejde, vi har gjort, ikke er spildt, da tilsynet i Irland kan fortsætte på det fundament, som vi og vores europæiske kollegaer allerede har lagt. Og at Irland nu bliver ledende tilsynsmyndighed, giver os i de andre lande nogle gode muligheder for at følge sagen ganske tæt og få indflydelse på en endelig afgørelse over for TikTok,« siger Allan Frank.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
23. januar 2021 kl. 02:30

Du kan stole på dig selv. Der er ingen Europæiske lande eller for den sags skyld EU der ønsker at komme i unåde med "navnet der ikke må navnes".

2
22. januar 2021 kl. 18:56

Kan man stole på at Dansk Datatilsynet, varetager brugernes sikkerhedsinteresser? NEJ!!

1
22. januar 2021 kl. 13:12

... varetager brugernes sikkerhedsinteresser?

Synes det nogle gange lyder som om Irland gør (for) meget for at tiltrække og holde store virksomheder (arbejdspladser) på øen.