Datatilsynet overdrager TikTok-sag til Irland

Illustration: bigtunaonline / bigstock
Danmarks sag er ikke den eneste, der er blevet overdraget, skriver Datatilsynet.

TikTok har etableret sig i Irland, og derfor overdrager Datatilsynet i tråd med reglerne i GDPR nu sin undersøgelse af TikTok til det irske datatilsyn. Det skriver Datatilsynet selv i en pressemeddelelse.

I juni startede Datatilsynet en sag mod det sociale medie TikTok for at undersøge grundlaget for og sikkerheden i tjenestens behandling af personoplysninger.

Læs også: Nu kan du hive teleselskaberne i retten for ulovlig logning

»Etableringen i Irland gør, at det irske tilsyn nu er det, man kalder den ledende tilsynsmyndighed over for TikTok. Siden vi startede den danske undersøgelse op, har vi deltaget i et tæt samarbejde med andre europæiske tilsynsmyndigheder, som har haft lignende undersøgelser rettet mod TikTok,« siger jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet Allan Frank.

»Der har med andre ord været et ret hårdt pres på TikTok fra en række lande.«

Siden da har TikTok oplyst, at man ville etablere sig i Europa med et hovedsæde i Irland, og det irske datatilsyn har nu meddelt TikTok, at det er af den opfattelse, at TikTok er hovedetableret i Irland. Datatilsynet i Danmark vil derfor - i overensstemmelse med reglerne i GDPR - overdrage sagen til det irske datatilsyn.

Læs også: 24 kommuner sender børns persondata til Google i blinde: »Det er meget kritisabelt«

»Nu vil vil tage skridt til at overdrage de danske undersøgelser til vores irske kollegaer - og det betyder også, at det arbejde, vi har gjort, ikke er spildt, da tilsynet i Irland kan fortsætte på det fundament, som vi og vores europæiske kollegaer allerede har lagt. Og at Irland nu bliver ledende tilsynsmyndighed, giver os i de andre lande nogle gode muligheder for at følge sagen ganske tæt og få indflydelse på en endelig afgørelse over for TikTok,« siger Allan Frank.

Læs også: Myndigheder på stribe klapper i om Schrems II-udfordringer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere