Datatilsynet: Mindst 31 danske virksomheder ramt af ransomware i 2021

Illustration: coconut.production | bigstock
Tal fra Datatilsynet viser, at foreløbigt 31 danske virksomheder, skoler og organisationer er blevet ofre for ransomware-angreb i 2021.

Mindst 31 danske virksomheder, skoler og organisationer har i år været udsat for ransomware-angreb.

Det skriver DR på baggrund af tal fra Datatilsynet.

Men det dækker over et betydeligt mørketal, vurderer DRs tech-korrespondent, Henrik Moltke.

»Jeg er overbevist om, at vi kun vi ser toppen af isbjerget. Både de virksomheder, der betaler en løsesum, og de, der ikke gør det, har en tendens til ikke at ville tale om det. Ofrene er i forvejen under stort pres og kæmper for, at deres virksomhed overlever. Når det er overstået, vil de gerne glemme det. Så der er nok mange, som ikke anmelder, hverken til Datatilsynet eller politiet. Det gør, at problemet vokser, vurderer jeg,« siger Henrik Moltke til DR.

Siden Datatilsynet begyndte at føre statistik i maj 2020 er i alt 68 ofre for ransomwareangreb blevet registreret. Det er kun, hvis brugernavne, passwords eller andet persondata har været i risiko, at et ransomwareangreb skal meldes til Datatilsynet.

Siden Politiets Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK) begyndte at føre statistik på ransomware i 2019, har LCIK modtaget 79 anmeldelser om ransomware i 2019 og 65 anmeldelser i 2020.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere