Datatilsynet kritiserer Randers Kommune: Sendte fyrings-dokument til forkert ansat

Illustration: Datatilsynet
En påtænkt opsigelse af en medarbejder, der indeholdt følsomme oplysninger, blev sendt til den forkerte person af Randers Kommune. Derudover blev sikkerhedsbruddet hverken meldt til Datatilsynet eller den person, der fik delt sine personoplysninger.

Randers Kommune får kritik af Datatilsynet i en sag, hvor kommunen har sendt en påtænkt opsigelse til en forkert medarbejder.

Læs også: Indehaver af @anders.dk bombarderet med yderst følsomme hovsa-mails

Sådan lyder det fra Datatilsynet i en ny afgørelse.

Den person, der ved en fejl modtog den påtænkte opsigelse, kunne derfor læse flere oplysninger om den medarbejder, der rigtigt skulle have modtaget dokumentet. Den påtænkte opsigelse indeholdt blandt andet oplysninger om medarbejderens helbredsmæssige forhold og fagforeningsmæssige tilhørsforhold.

Læs også: Randers Kommune sender CPR-numre i snesevis til tilfældig mand: Blev advaret om mail-problemer flere gange

Datatilsynet kritiserer derfor Randers Kommune for, at kommunen ikke har levet op til kravet om at sørge for passende sikkerhedsforanstaltninger.

Samtidig får kommunen kritik for, at den ikke har anmeldt sikkerhedsbruddet til Datatilsynet, og at kommunen heller ikke har givet den medarbejder, der har fået delt sine data, besked om sikkerhedsbruddet »uden unødig forsinkelse«.

Læs også: ‘Naivt’ Datatilsyn kontaktede Randers Kommune om problemer med hovsa-mails allerede i 2013

»Datatilsynet lagde i den forbindelse vægt på, at der – henset til dokumentets fortrolige personalemæssige karakter, og at dokumentet indeholdt oplysninger om klagers helbred og fagforeningsmæssige tilhørsforhold – havde været en særlig risiko for tab af omdømme og fortrolighed for klager i forbindelse med, at den påtænkte opsigelse blev sendt til en anden medarbejder på arbejdspladsen,« lyder det fra Datatilsynet i en pressemeddelelse.

Læs også: GDPR-smæk: Viborg og Randers Kommune får ‘alvorlig kritik’ af Datatilsynet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere