Datatilsynet kritiserer Københavns Politi for at bruge ukrypterede mails

Illustration: leowolfert/Bigstock
Eftersøgningssektionen har rutinemæssigt sendt og efterspurgt personfølsomme oplysninger i ukrypterede mails til borgere.

Indtil sommeren 2013 var det normal praksis hos Københavns Politi at bruge ukrypterede mails i de forkyndelsessager, hvor det ikke var muligt at komme i kontakt med borgeren på andre måder.

Det er i strid med persondataloven, og flere forskellige borgere rettede henvendelse til Datatilsynet for at gøre dem opmærksomme på problemet.

»Datatilsynet finder det samlet set kritisabelt, at Københavns Politis eftersøgningssektion […]« skriver det i sin afgørelse. »Københavns Politis behandling af personoplysninger har efter Datatilsynets opfattelse ikke levet op til persondatalovens krav om de fornødne sikkerhedsforanstaltninger.«

Eftersøgningssektionen blev bedt om at komme med en udtalelse til Datatilsynet, hvor den oplyste, at der er udarbejdet retningslinjer for anvendelse af elektronisk post og supplerende interne retningslinjer. Siden 2013 er politiet overgået til at bruge telefonforkyndelser i stedet for at sende mails.

Det er også muligt at maile krypteret med politiet over e-boks.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere