Datatilsynet kræver svar fra Samsung

Datatilsynet går ind sagen om Samsungs SmartTV

Datatilsynet er gået ind i sagen om Samsungs SmartTV, der via sit talegenkendelse system kan sende private oplysninger videre.

Datatilsynet mistænker ikke Samsung for at overtræde den danske persondatalov. Alligevel mener Datatilsynets kontorchef Lene Andersen, at man ikke har kunnet sidde historien overhørig - det skriver DR.

»Hvis det vitterlig skulle forholde sig, som det blev fremstillet i medierne i går, så er det ganske alvorligt, og det er også derfor, vi går ind og stiller de her spørgsmål«, siger hun til mediet.

Læs også: Kommentar: Håbløst at politikere raser over misforstået lyttefunktion på smart-tv

Datatilsynet vil kræve svar fra Samsung på fem spørgsmål, der omhandler, hvordan TV’et rent faktisk behandler forbrugernes oplysninger, og hvem der har ansvaret for håndteringen af informationen.

Lene Andersen lægger vægt på, at der endnu ikke er et fuldt overblik over sagen og, at man derfor må vente på Samsungs svar før, der kan konkluderes på sagen.

Læs også: Her ender dine lyddata fra Samsungs SmartTV

Svarfrist på spørgsmålene til Samsung er blevet sat til tre uger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ebbe Hansen

Masser af elektronik har mikrofon og er forbundet til internettet. Det eneste specielle ved Samsung i den forbindelse er vel, at de faktisk har en politik for, hvornår og til hvem data officielt overføres. Det må være en stor besparelse for efterretningstjenester og andre, at de ikke længere behøver at installere aflytningsudstyr. De kobler sig bare på.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere