Datatilsynet kræver svar fra Samsung

11. februar 2015 kl. 15:202
Datatilsynet går ind sagen om Samsungs SmartTV
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Datatilsynet er gået ind i sagen om Samsungs SmartTV, der via sit talegenkendelse system kan sende private oplysninger videre.

Datatilsynet mistænker ikke Samsung for at overtræde den danske persondatalov. Alligevel mener Datatilsynets kontorchef Lene Andersen, at man ikke har kunnet sidde historien overhørig - det skriver DR.

»Hvis det vitterlig skulle forholde sig, som det blev fremstillet i medierne i går, så er det ganske alvorligt, og det er også derfor, vi går ind og stiller de her spørgsmål«, siger hun til mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Datatilsynet vil kræve svar fra Samsung på fem spørgsmål, der omhandler, hvordan TV’et rent faktisk behandler forbrugernes oplysninger, og hvem der har ansvaret for håndteringen af informationen.

Lene Andersen lægger vægt på, at der endnu ikke er et fuldt overblik over sagen og, at man derfor må vente på Samsungs svar før, der kan konkluderes på sagen.

Svarfrist på spørgsmålene til Samsung er blevet sat til tre uger.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
13. februar 2015 kl. 10:07

Masser af elektronik har mikrofon og er forbundet til internettet. Det eneste specielle ved Samsung i den forbindelse er vel, at de faktisk har en politik for, hvornår og til hvem data officielt overføres. Det må være en stor besparelse for efterretningstjenester og andre, at de ikke længere behøver at installere aflytningsudstyr. De kobler sig bare på.

1
12. februar 2015 kl. 15:35

Påfaldende tavshed omkring de værste overgreb når bare staten har fået ideen, men ligegyldige detaljer omkring stemmestyring kan få det tandløse organ op af stolene. Imponerende... ja altså at vi finder os i det.