Datatilsynet har 50 danske kommuner under lup

2. september 2022 kl. 10:201
Datatilsynet har 50 danske kommuner under lup
Illustration: Datatilsynet.
Datatilsynet vil have bedre blik for, hvordan de skal vejlede myndigheder i databeskyttelse – derfor sender tilsynet spørgeskema ud til 50 kommuner og de fem regioner.
Artiklen er ældre end 30 dage

Datatilsynet iværksætter tilsyn med databeskyttelsen i 50 kommuner og de fem regioner. Der er særligt fokus på »modenhed«, lyder det fra tilsynet.

Det skriver Datatilsynet i en pressemeddelelse.

Læs også: 7-Eleven stadig påvirket af ransomwareangreb: »Der går formentlig et stykke tid før vi 100 % er tilbage til normal drift«

»Målet med tilsynene er todelt. Vi i Datatilsynet får et bedre blik for, på hvilke områder vi skal intensivere vores vejledningsindsats. Samtidig håber vi, at myndighederne bliver mere bevidste om, hvor skoen trykker hos netop dem, så de kan sikre et fortsat højt niveau for beskyttelsen af borgernes oplysninger. Databeskyttelse er en dynamisk øvelse, og kravene til både myndigheder og teknologien øges hele tiden i takt med den teknologiske udvikling og den øgede digitalisering i samfundet,« siger kontorchef i Datatilsynet  Ditte Yde Amsnæs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om skriftlige tilsyn i form af spørgeskemaer med 73 spørgsmål inden for 15 forskellige emner, hedder det i pressemeddelelsen.

Læs de 73 spørgsmål til kommuner og regioner her.

Læs også: E-boks oppe igen efter nedbrud: »Der kan forekomme ustabilitet«

På baggrund af svarene vil Datatilsynet kunne anmode om dokumentation, stille yderligere spørgsmål, iværksætte stikprøvekontrol, og/eller varsle opfølgende tilsynsbesøg, lyder det videre.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. september 2022 kl. 10:45

Det var da godt nok noget af en ekstra blads overskrift.